Budva izgubila od Pro Reka

Italijanski gigant opravdao ulogu favorita, slavio sa 13:5, pa će revanš da bude samo formalnost...
86 pregleda 0 komentar(a)
Brguljan, Foto: Boris Pejović
Brguljan, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.03.2012. 19:32h

Kao što se i očekivalo, Budva protiv Pro Reka nije imala šansi.

Pobjeda Đenovljana od 13:5 najbolje odslikava razliku u kvalitetu dva tima i ono što se sinoć dešavalo u bazenu u Budvi, jer domaćin izuzev početnih 1:1 (izjednačio Janko Radović iz peterca) nijednom nije bio ni blizu da zaprijeti italijanskom gigantu.

Tako je Pro Reko već sada (revanš je 18. aprila) završio posao i već može da razmišlja o fajnl-foru...

Budva je izgubila meč u kojem nije ni očekivala mnogo, ali je dobila još jednog golmana za budućnost.

Mladi Igor Zubac je mijenjao Dejana Lazovića, a na debiju je pokazao da se ne boji takvih veličina kao što su Filip Filipović, Tamaš Kašaš, Norbert Madaraš...

Deset odbrana govore da je bio otkrovenje utakmice, ni ubjedljiv poraz nije mogao da pokvari njegov debi.

„Nastupili smo bez prvog golmana Lazovića, koji je bio bolestan, kao i Trbojevića i tako po ko zna koji put ove sezone bili u oslabljenom sastavu. Međutim, iznenadilo me to što je naš golman Zubac, koji je debitovao, pružio sjajnu partiju i upisao čak 10 odbrana. Mislim da je ovo realan rezultat. Govorili smo i prije da je Reko apsolutni favorit u ovom dvomeču, a nam ostaje da se što bolje pripremimo za domaće prvenstvo”, rekao je trener Budve Drago Pejaković.

Reko je sinoć mogao da sebi dozvoli luksuz da u timu ne bude Aleksandar Ivovića, Borisa Zlokovića, Pjetra Filjolija i Mauricija Feluga, a da se to ne osjeti u igri i rezultatu, pa je već poslije prvih osam minuta bilo jasno da je senzacija predaleko (na semaforu je stajalo 4:1 za goste).

„Očigledna je bila razlika u kvalitetu. Reko je tim koji je sastavljen da ide na trofeje, dok je Budva slabija u odnosu na prošlu sezonu”, kazao je as Reka Andrija Prlainović.

Italijani su u finišu utakmice dodali gas - kod rezultata 9:5 su sa tri vezana gola Sandra Sukna (prethodno mu jedan nije priznat, jer sudija nije vidio da je lopta pocijepala mrežu), Duška Pijetlovića i Felipea Peronea postavili konačnih 13:5.

Budva - Pro Reko 5:13 (1:4, 2:3, 2:3, 0:3)Budva - Bazen Dragan Trifunović”. Gledalaca: 400. Sudije: Koganov (Azerbejdžan), Švarc (Izrael). Igrač više: Budva 6 (3), Pro Reko: 8 (3). Peterci: Budva 1 (1).

Budva: Zubac (10 odbrana), Dončić, Konatar, Danilović 1, Ljubanović, Tičić, Brguljan 2, Radović 1, Vukčević, Milošević, Vukmirović, Jokić, Radunović 1.

Pro Reko: Tempesti (10 odbrana), Burić 1, Madaraš, Lapena, Kašaš 1, Sukno 1, Filipović 1, Perone 3, Pijetlović 4, Fjorentini 1, Prlainović 1, Molina, Đenaro.

Bonus video: