Ostali bez krova nad glavom: Gdje će vaterpolisti Jadrana naći novi dom?

Novljani u srijedu igraju revanš polufinala Evrokupa u Budimpešti protiv OSC-a i do polaska koji je planiran za utorak treniraće u Nikšiću
3023 pregleda 4 komentar(a)
Kao kataklizma: Bazen u Igalu nakon vremenske nepogode
Kao kataklizma: Bazen u Igalu nakon vremenske nepogode

Bura neviđenih razmjera u Herceg Novom, koja je napravila veliku štetu u noći između petka i subote, ostavila je bez doma vaterpoliste Jadran Carina.

Stradao je bazen Instituta “Simo Milošević”, oštećen je krov, pa će crnogorski šampion u narednom periodu morati da se snalazi kako zna i umije.

Novljani u srijedu igraju revanš polufinala Evrokupa u Budimpešti protiv OSC-a i do polaska koji je planiran za utorak treniraće u Nikšiću.

A šta će se desiti po povratku iz glavnom grada Mađarske? To je sada veliko pitanje - Jadran mora da misli i o prvom timu, ali i o mlađim kategorijama, a otežavajuća okolnost je što u funkciji nije ni zatvoreni bazen u Kotoru, koji je najbliži.

Opcije su Nikšić i Dubrovnik, ali i budvanski bazen, na kojem pored domaće ekipe treniraju i Primorac i Kataro. Teško da će se, dakle, u crnogorskoj metropoli turizma naći slobodni termini i za jadranaše...

Jadran će tako naredni meč u regionalnoj ligi, za šest dana protiv Mornara iz Splita, vjerovatno odigrati u gradu pod Trebjesom.

- Na ovo nismo mogli da utičemo, ali jeste došlo u nezgodnom trenutku. Ljudi iz Instituta su već preduzeli korake ka rješavanju problema. Kako smo obaviješteni, već se stupilo u kontakt sa stručnim ljudima i planirano je da se u ponedjeljak krene u pripremu saniranja krova na bazenu. Hvala Institutu što razumije da je svaki dan rada bazena jako bitan - rekao je direktor Jadrana Miloš Mračević.

Prve procjene su da se na bazenu Instituta vaterpolo neće igrati makar mjesec, što znači da Jadran u Igalu ne može da ugosti ni POŠK u posljednjem kolu regularnog dijela A1 lige (taj meč je planiran za 23. mart). Isti problem bi bio i ako Jadran stigne do finala Evrokupa, tačnije ako odbrani pobjedu od 11:10 iz prvog duela sa OSC-om.

- Pokušaćemo da nešto ranije osposobimo otvoreni bazen na Škveru, sada smo primorani na to. Sve, ipak, zavisi od vremenskih prilika i da li će biti toplije. Nije svakako isto igrati na otvorenom sredinom marta ili sredinom aprila, ali nećemo gubiti vrijeme kada je bazen na Škveru u pitanju. Moramo da uradimo sve što je do nas i da onda gledamo u nebo - kaže Mračević.

Zbog nevremena u Igalu su otkazane i pripreme U15 reprezentacije, koje su bile planirane za ovaj vikend. Najavljeno je da će selektor Veljko Uskoković okupiti tim tokom naredne sedmice.

Bonus video: