Tucak: Bolje Primorje nego Jug

"Milije mi je što smo izvukli Primorje, a ne Jug, jer mislim da su Dubrovčani kvalitetnija ekipa i bolje od Riječana igraju mečeve na ispadanje u Evroligi", naglašava Tucak.
51 pregleda 0 komentar(a)
Jadran, Foto: Zoran Đurić
Jadran, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.03.2012. 12:07h

Jadran je za protivnika u četvrtfinalu, dobio riječko Primorje. Jadran je u prvom meču, 14. marta, gost, dok je revanš 18. aprila u Igalu

Trener Novljana Ivica Tucak ističe da je Primorje “sredina od mogućih protivnika”.

“Bilo koga da smo dobili svakako ne bismo mogli nikako da budemo favoriti, ali bi nam najviše odgovarao Seged, jer se sa Mađarima u takvim duelima možemo nositi. S druge strane, milije mi je što smo izvukli Primorje, a ne Jug, jer mislim da su Dubrovčani kvalitetnija ekipa i bolje od Riječana igraju mečeve na ispadanje u Evroligi, pošto su učesnici devet od 10 posljednjih završnih turnira - naglašava trener Jadrana Ivica Tucak.

Iako je u predstojećem dvomeču nokaut faze Evrolige Primorje apsolutni favorit, ne samo zato što je ove godine oba puta u Jadranskoj ligi bilo uspješniji od ekipe sa Škvera, već i zbog toga što je sastavljen od izvrsnih vaterpolista među kojima su reprezentativci Hrvatske, Mađarske i Crne Gore.

“Maksimalno ćemo se pripremiti za prvu utakmicu, koja je u Rijeci 14. marta i pokušati da izborimo povoljan rezultat, koji bi nam dao određene nade za revanš. U sportu je sve moguće”, zaključio je Tucak.

I dalje nije poznato gdje će da se odigra fajnl-for, a u igri su Pariz i Valeta.

Bonus video: