Mađari po ukusu Jadrana i Budve

Upravo utakmica čevrtfinala je i najvažnija je u ovom dijelu sezone za ekipu sa Škvera, jer Novljani nisu uspjeli da naprave još jedno iznenađenje i stignu do fajnl-fora Jadranske lige
0 komentar(a)
Šćepanović, Foto: Savo PRELEVIĆ
Šćepanović, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 02.03.2012. 01:28h

Nikako ne bismo željeli da na žrijebu izvučemo Jug", jasan je bio golman Jadrana Miloš Šćepanović, komentarišući današnje žrijebanje za četvrtfinale Evrolige.

Osim Juga, koji je preliminarni dio završio na prvom mjestu Grupe B, Novljanima u nokaut fazi najjačeg klupskog takmičenja Starog kontinenta, protivnici mogu da budu prvaci grupa A i C, Primorje i Seged.

"Svakako da bismo najviše voljeli da dobijemo Seged, jer procjenjujemo da je ta ekipa, od onih koje su u konkurenciji, nekako najlakši protivnik, odnosno tim sa kojim bismo mogli da igramo. Mislim da mi nismo nikako favoriti sa bilo kim u ovoj fazi takmičenja, jer smo ogroman uspjeh napravili što smo došli dovde, ali ako bismo već mogli da biramo, sigurno da bi nam nekako najviše odgovarao Seged", konstatovao je Šćepanović.

Upravo utakmica čevrtfinala koja je na programu 14. marta, i najvažnija je u ovom dijelu sezone za ekipu sa Škvera, jer Novljani nisu uspjeli da naprave još jedno iznenađenje i stignu do fajnl-fora Jadranske lige. Zbog toga večerašnji meč 4. kola Lige 6 sa splitskim Mornarom (18 časova) nema nikakvog takmičarskog značaja.

Budva makar nema dilemu pred današnji žrijeb - zadovoljilo bi je samo da za protivnika dobije Seged, jer protiv Juga i Pro Reka vjerovatno ne bi imala šta da traži.

Mađari bi makar bili rival po mjeri, Budvani bi imali pravo da se nadaju plasmanu na fajnl-for.

"Volio bih da nam rival bude Seged, jer je realno slabiji od Pro Reka i Juga. Ali, i Mađari su ove sezone pokazali da su odlična ekipa - dva puta su savladali Partizan, jednom Vašaš i podatak da su bili prvi u toj grupi govori dovoljno", rekao je Damjan Danilović.

Ko god da bude protivnik u četvrtfinalu, aktuelni crnogorski šampion ima samo jedan cilj - da u oba meča pruži najviše što može.

"Nećemo da kalkulišemo. U dva meča je sve moguće. Ne plašimo se nikog jer znamo da imamo kvalitet. Samo da nas zaobiđu povrede", kazao je Danilović.

ŠEŠIRI

Prvi šešir

Pro Reko

Jug

Primorje

Seged

Drugi šešir

Jadran

Budva

Mladost

Vašaš

Bonus video: