Budva i Jadran u četvrtfinalu

Budva slavila protiv Primorja i zahvaljujući trijumfu Vuljagmenija izborila drugo mjesto, dok je Jadran bio bolji od Marseja...
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2012. 18:55h

Budva se hrabro suprotstavila Primorju, nanijela mu prvi poraz u grupi, a samo nekoliko minuta nakon pobjede od 11:10 stigla je i velika nagrada - Vuljagmeni je savladao Olimpijakos u Atini (12:11) i poslao Budvane u četvrtfinale Evrolige.

I Jadran je u velikom stilu završio nastup u grupi i pobjedom u Marseju otklonio i ono malo dilema koliko je ostalo oko plasmana u četvrtfinale.

Budva je, tako, napravila veliki uspjeh, sa timom koji ove godine i ne izgleda tako moćan za evropske izazove je došla među osam najboljih na Starom kontinentu...

Ipak, po onome što je tim Draga Pejakovića pokazao sinoć u duelu sa Primorjem, čini se da je evidentno da se u Crnoj Gori, ako ništa drugo, igra bolji vaterpolo nego u Grčkoj i da je Budva ispred dva tima iz zemlje Helena.

Crnogorski šampion je dominirao od samog starta, u jednom momentu je imao i prednost od četiri gola (5:1), a sve do početka posljednje četvrtine je držao sigurnu prednost.

Potom su pad u igri i klasa gostiju je dovela do jedinog izjednačenja u meču (8:8), a onda se probudio Nikola Vukčević - sa tri vezana gola (dva u napadu sa igračem više) je odveo svoj tima na sigurnih 11:8.

Sve što su Riječani uradili bilo je da smanje na 11:10, ali vremena za preokret nije bilo...

Popularni Bobek je tako, uz veliku pomoć Vuljagmenija, učinio da Budva opet bude u vrhu evropskog vaterpola...

“I Vuljagmeni je u nekim kombinacijama mogao da prođe među osam, Olimpijakos je bio blizu... Ali, zaista nisam vjerovao da će na kraju da se desi da oba grčka tima ostanu bez plasmana među osam. Sve se poklopilo baš onako kako odgovara nama”, rekao je centar Budve.

Ne treba posebno napominjati kakav je ovo uspjeh crnogorskog šampiona.

“Ove godine smo bitno promijenili tim, a u ovom duelu smo igrali dosta dobro, od početka do kraja. Nije bilo lako, Primorje je među četiri najbolja tima u Evropi, ali smo dokazali da vrijedimo. Ovo je pobjeda kolektiva”, dodao je Vukčević.

Budvani će za plasman na fajnl-for da igraju sa jednom od tri prvoplasirane ekipe iz grupa. To su Jug iz grupe B, Pro Reko iz grupe D i Vašaš ili Seged (znaće se sjutra) iz grupe C.

Jadran bez problema sa Francuzima

Novljani su slavili sa 13:10, nanijeli 6. poraz u isto toliko mečeva Francuzima u grupi, a i da je bilo drugačije, ništa se ne bi promijenio. Naime, Jadran bi i da je izgubio prošao u četvrtfinale, jer Pro Reko nije imao milosti prema Spartaku u Volgogradu (18:7).

Međutim, Jadran nije ništa prepuštao slučaju, bez obzira što je tri četvtine bio u problemima, gubio i sa dva gola razlike. Ali sve se brzo promijenilo - samo nekoliko minuta u posljednjoj dionici je bilo dovoljno da tim Ivice Tucaka dođe na svoje i pokaže ko je ko u bazenu, da je razlika u kvalitetu ogromna...

Gavril Subotić je torpedovao domaćeg golmana Nikolasa Simona, postigao je četiri gola, a dvostruki strijelci su bili Vladimir Gojković i Ivan Krizman.

Jadran je takmičenje u grupi završio sa 10 bodova, jer je dva puta izgubio od Pro Reka i remizirao sa Spartakom u Rusiji.

Mogući rivali u četvrtfinalu su mu Primorje, Mladost i Vašaš ili Seged.

Žrijeb za četvrtfinale je 2. marta u Rimu.

Budva - Primorje 11:10 (4:1, 3:3, 1:2, 3:4)

Budva - Bazen „Dragan Trifunović”. Gledalaca: 300. Sudije: Šlenc (Njemačka), Bugramis (Grčka). Igrač više: 7 (4), Primorje 7 (4). Peterci: Budva 1 (1).

Budva: Lazović (12 odbrana), Dončić, Đurđić, Danilović, Ljubanović, Tičić, Brguljan 2, Radović 2, Vukčević 3, Milošević 1, Trbojević 2, Jokić 1, Radunović.

Primorje: Car (šest odbrana), Buljubašić, Paškvalin 1, Krapić 1, De. Varga 1, Franković 1, Muslim, Jelača 1, Da. Varga 3, Barać, Šetka, Garsija 2, Radić (dvije odbrane).

Marsej - Jadran 10:13 (2:1, 5:5, 2:3, 1:4)

Marsej - Gradski bazen. Gledalaca: 600. Sudije: Buh (Španija), Bender (Njemačka). Igrač više: Marsej 12 (6), Jadran 11 (6). Peterci: Marsej 1 (1), Jadran 2 (2).

Marsej: N. Simon (sedam odbrana), Tomašević, Kovačević 2, Serveti, Bašić 2, T. Simon, Krusilo 1, Marzuki 1, Verno 2, Bodega 2, Amardeil, Kamarasa, Mutabid.

Jadran: Šćepanović (14 odbrana), Sekulić 1, Sarić 1, Tešanović 1, Baničević, Latinović, Krizman 2, Gojković 2, Premuš 1, Subotić 4, Beltrame 1, Kandić (jedna odbrana).

Ostali rezultati

Grupa B

Jug - Špandau 16:6

Vojvodina - Mladost 10:11

Grupa C

Vašaš - Eger 13:9

Sjutra

Seged - Partizan (16 časova)

Galerija

Bonus video: