Jadran nadomak uspjeha koji niko nije očekivao

"Jednostavno moramo učiniti da sve zavisi od nas, a to je da pobijedimo u Marseju i na najbolji mogući način zaokružimo nastup u ovom djelu Evrolige", kaže Ivica Tucak.
0 komentar(a)
Vaterpolisti Jadrana, Foto: Vesko Belojević
Vaterpolisti Jadrana, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 25.02.2012. 08:58h

Pred utakmice posljednjeg kola takmičenja u D grupi Evrolige, Jadran je na korak od plasmana u četvrtfinale. Novljani imaju isti broj bodova kao i trećeplasirani Spartak iz Volgograda (sedam), ali ekipa sa Škvera je druga zbog bolje gol razlike i boljeg skora u međusobnim duelima sa Rusima.

Ovjeru plasmana među osam najboljih u Evropi Jadranu preostaje da odradi večeras u duelu sa prvakom Francuske, dok Spartak dočekuje neprikosnoveni Pro Reko.

Zbog takvog rasporeda i činjenice da su Novljani već u prvom kolu ubjedljivo savladali Marsej (13:7), a Spartak samo u teoriji može da uzme bodove najjačoj svjetskoj ekipi, svi već računaju da je iz grupe D, Jadran uz Pro Reko učesnik sljedeće faze takmičenja.

"Bez obzira na sve okolnosti, matematički još nismo među osam i to je ono što ja stalno ponavljam mojim igračima, jer želim da nam to bude dodatni motiv pred ovu utakmicu. Stvarno je teško očekivati da Reko može da posrne u Volgogradu, jer smatram da je puno kvalitetniji od Spartaka i da će Italijani tu utakmicu da dobiju, ali mi jednostavno ne smijemo da dozvolimo da zavisimo od tog rezultata. Jednostavno moramo učiniti da sve zavisi od nas, a to je da pobijedimo u Marseju i na najbolji mogući način zaokružimo nastup u ovom djelu Evrolige", kaže Ivica Tucak.

Trener tima sa Škvera ističe da se ekipa priprema samo za pobjedu.

"Mislimo samo o trijumfu u Francuskoj. Razgovarao sam sa igračima i zbog toga smo insistirali da prethodne sedmice odradimo i pripremne utakmice, tako da smo trenirali sa Budvom i odigrali dva sparing meča. Dakle, cijele sedmice smo mislima maksimalno okrenuti ka Marseju i smatram da smo se u potpunosti spremili da učinimo sve što je do nas i ovjerimo plasman među osam najboljih ekipa Evrope", konstatovao je Tucak.

Hrvatski stručnjak može da računa na sve igrače, tako da Jadran ima veliku šansu da ostvari uspjeh koji na početku sezone ni najveći optimisti nisu prognozirali.

Utakmica Marsej - Jadran igra se večeras od 18 časova.

Bonus video: