Brguljan: Riječanima se ne prijeti

"Siguran sam da neće da popuste, ali vjerujem da će da presudi naš motiv, on je sigurno na većem nivou nego kod našeg protivnika", rekao je Darko Brguljan.
0 komentar(a)
Brguljan, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Brguljan, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 25.02.2012. 09:28h

Ubjedljivim porazom u prošlom kolu od Olimpijakosa u Grčkoj (11:2) Budva je znatno umanjila šanse da se domogne drugog mjesta u grupi A i samim tim plasmana u četvrtfinale.

Pred rasplet u posljednjem kolu Budvani ne zavise sami od sebe, ni pobjeda protiv Primorja (18 časova) im neće značiti ništa ako Olimpijakos bude bolji u grčkom derbiju od Vuljagmenija.

Budva i Olimpijakos, naime, imaju po šest bodova, a "crveno-bijeli" su bolji u međusobnom okršaju, pa bi u slučaju istog broja bodova na kraju završili ispred crnogorskog šampiona.

Ipak, nada u plasman među osam i dalje postoji, zato se tri boda protiv Riječana podrazumijevaju.

"Nismo u situaciji da prijetimo Riječanima, to je ekipa koja ove godine želi da ide na fajnl-for Evrolige i sigurno da nam večeras neće olakšati posao, bez obzira što je već prva u grupi. Siguran sam da neće da popuste, ali vjerujem da će da presudi naš motiv, on je sigurno na većem nivou nego kod našeg protivnika", rekao je Darko Brguljan.

Primorje je dominantno došlo do prve pozicije - tim za koji brani i crnogorski reprezentativac Zdravko Radić ima svih pet pobjeda do sada, praktično se prošetao do četvrtfinala...

"Primorje je ozbiljan klub, jedan od najboljih u Evropi. Ima praktično dva tima, za razliku od nas. Mi smo se ove sezone mučili i sa mnogo slabijim timovima od hrvatskog predstavnika. Ipak, u ovom meču treba da damo maksimum, da se ne osvrćemo na ono što se dešava u Atini, već da samo gledamo svoju utakmicu. Poraz u Pireju nas je udaljio od četvrtfinala, iako znamo da taj meč nije bio pravi pokazatelj snaga nas i Olimpijakosa, jer smo bili nekompletni", kazao je Brguljan.

Napadač Budve ne želi da razmišlja o tome da će Vuljagmeni možda i da pomogne Olimpijakosu da dođe do četvrtfinala.

"Istina je da Vuljagmeniju ne znači ništa ovaj duel, ali je kvalitet timova prilično izjednačen tako da je sve moguće. Ipak, ključno je da mi pobijedimo Primorje i da onda vidimo šta se desilo u Atini", istakao je Brguljan.

Raspored

Grupa A

Budva - Primorje (18.00)

Vuljagmeni - Olimpijakos (18.00)

Grupa B

Vojvodina - Mladost (18.00)

Jug - Špandau (18.00)

Grupa C

Vašaš - Eger (19.30)

Sjutra

Seged - Partizan (16.00)

Grupa D

Spartak V. - Pro Reko (12.00)

Marsej - Jadran (18.00)

Bonus video: