Crna Gora protiv Njemačke i Grčke; Perović: Mi se pitamo

U grupi sa "ajkulama" i "pancerima" su još Rumunija, Grčka, Makedonija i Holandija. Turnir na programu od 1. do 8. aprila
56 pregleda 0 komentar(a)
Šćepanović, Foto: Aniko Kovač
Šćepanović, Foto: Aniko Kovač
Ažurirano: 19.02.2012. 13:09h

Žrijeb za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre nije bio naklonjen crnogorskim vaterpolistima, jer će već u grupi morati da odmjere snage sa najozbiljnijim kandidatima za plasman na najveće svjetsko takmičenje.

"Ajkule" su, naime, u grupi A sa Njemačkom, Rumunijom, Grčkom, Makedonijom i Holandijom, od kojih prve tri ekipe žele isto što i Crna Gora - da dođu do polufinala u Edmontonu i time obezbijede nastup u Londonu.

"Grupa je najteža moguća, ali ponavljam da je sve do nas. Sigurno da neće biti lako, jer je ovo specifičan turnir, ali ako budemo oprezni protiv svakog protivnika onda će i naš kvalitet da dođe do izražaja", rekao je selektor Ranko Perović za "Vijesti".

Bez obzira na težak žrijeb, vicešampion Evrope je svakako, uz Španiju, glavni favorit da turnir u Kanadi završi među četiri najbolje ekipe.

Međutim, podatak da je umjesto Njemačke mogla da dođe Kanada, umjesto Rumunije Brazil, te prije Grčke Argentina, govori da je Crna Gora mogla da prođe mnogo bolje u jučerašnjem žrijebu u Velikoj Britaniji.

"Svi protivnici u grupi moraju da se shvate ozbiljno, pa i Makedonija i Holandija, koje su sigurno kvalitetnije od timova iz druge grupe poput Venecuele, Argentine, Brazila...", kazao je Perović.

Učešće na OI su ranije obezbijedili Srbija, Italija, Hrvatska, Mađarska, Sjedinjene Američke Države, Australija i domaćin Velika Britanija.

Crna Gora prvi meč na turniru igra sa Holandijom, u 2. kolu je protivnik Njemačka, slijede dueli sa Grčkom, Makedonijom i Rumunijom. Po četiri prvoplasirana tima iz dvije grupe idu u četvrtfinale.

GRUPA A

CRNA GORA

Njemačka

Grčka

Rumunija

Makedonija

HolandijaGRUPA B

Španija

Kanada

Venecuela

Brazil

Argentina

Turska

Bonus video: