Danas žrijeb za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre

Kao što je poznato, „ajkule” od 1. do 8. aprila čeka turnir u Edmontonu, na kojem bi trebalo da budu među četiri prvoplasirane reprezentacije ako žele na OI
0 komentar(a)
Perović, Foto: Aniko Kovač
Perović, Foto: Aniko Kovač
Ažurirano: 19.02.2012. 00:28h

Danas poslije 13 časova po crnogorskom vremenu (nakon 12 časova po londonskom) biće poznati protivnici crnogorskih vaterpolista u kvalifikacionoj grupi za plasman na Olimpijske igre.

Kao što je poznato, „ajkule” od 1. do 8. aprila čeka turnir u Edmontonu, na kojem bi trebalo da budu među četiri prvoplasirane reprezentacije ako žele da drugi put u istoriji budu učesnici najmasovnijeg svjetskog takmičenja.

Crnogorsku ekspediciju u Londonu predstavljaju selektor Ranko Perović i generalni sekretar Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Dejan Adžić.

"U principu nemamo želja pred ovaj žrijeb, jer će se svi favoriti kasnije ukrstiti i odlučivati o plasmanu na Olimpijske igre. Naravno, bilo bi dobro ako bismo imali što više lakših utakmica u grupi, ali to i nije presudno, jer znamo koji nam je cilj", rekao je Perović u telefonskom razgovoru iz glavnog grada Velike Britanije.

Iako selektor naglašava da želje ne postoje, jasno je šta bi Crnoj Gori najviše odgovaralo. Iz drugog šešira bi bilo poželjno da se izbjegne Njemačka (bez obzira na to što je Kanada opasna kao domaćin), iz trećeg između Rumunije i Brazila svi bi izabrali „karioke”, dok se iz četvrtog priželjkuje Argentina prije Grčke.

"Pet reprezentacija iz Evrope će da se bori za prva četiri mjesta. Pored nas, tu su Španija, Njemačka, Rumunija i Grčka. Jedan će morati da otpadne", istakao je Perović.

Makedonija i Turska su nedavno uhvatile posljednji voz za kvalifikacije nakon što su nastup otkazale Kuba, Kina i Japan.

"To ne mijenja puno u našim razmišljanjima. Sve zavisi od nas, ako mi budemo pravi, sve će da bude lakše, jer smo najbolji. A ako podbacimo, a nadam se da nećemo, onda će da nas zanimaju i druge stvari, zaključio je Perović.

Žrijeb će da podijeli timove u dvije grupe, a četiri prvoplasirane ekipe idu u četvrtfinale.

PRVI ŠEŠIR: CRNA GORA, Španija.

DRUGI ŠEŠIR: Njemačka, Kanada.

TREĆI ŠEŠIR: Rumunija, Brazil

ČETVRTI ŠEŠIR: Grčka, Argentina

PETI ŠEŠIR: Venecuela, Holandija

ŠESTI ŠEŠIR: Makedonija Turska

Bonus video: