Poraz Jadrana u Zagrebu, kraj snova o fajnl-foru

Vaterpolisti hercegnovskog Jadrana poraženi su danas u Zagrebu od Mladosti 13:8, u utakmici trećeg kola Lige za prvaka i plasman u Triglav Jadranskoj ligi.
0 komentar(a)
Vaterpolisti Jadrana, Foto: Vesko Belojević
Vaterpolisti Jadrana, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 18.02.2012. 14:14h

Jadran je porazom u Zagrebu izgubio i teoretske šanse da se nađe na fajnl-foru Jadranske lige i tako brani trofej koji je osvajao prethodne dvije godine.

Novljani su izgubili od Mladosti rezultatom 13:8, pa je dva kola prije kraja razigravanja za finalni turnir jasno koje će četiri ekipe da se bore za pehar - to su Pro Reko, Jug, Primorje i Mladosti.

Jadran je svoju šansu propustio prošle sedmice porazom u Igalu od Primorja, a na bazenu na Savi nije imao šansi, jer su „žapci” dominirali od samog starta.

Nakon što je domaćin u prve dvije četvrtine kontrolisao situaciju prednošću od po dva gola razlike, meč je riješen početkom trećeg dijela igre kada je serijom 3:0 došao do neuhvatljivih 9:4 golovima Vanje Udovičića (bio je ukupno četiri puta strijelac) i Igora Hinića.

Tada je bilo jasno da tim sa Škvera nema snage da preokrene stvari.

Najefikasniji u Jadranu je bio mladi Gavril Subotić sa tri gola, dok je kapiten Vladimir Gojković dva puta matirao juče fenomenalnog Ivana Marcelića koji je zabilježio 14 odbrana.

Mladost - Jadran 13:8 (4:3, 2:1, 3:1, 4:3) Zagreb - Bazen na Savi. Gledalaca: 250. Sudije: Brala, Franulović (Hrvatska). Igrač više: Mladost 14 (7), Jadran 8 (4). Peterci: Jadran 1 (1).

Mladost: Marcelić (14 odbrana), Radu 1, Gagulić, Letica 1, Pavičić, Živković 1, Udovičić 4, Milaković 2, Miloš, Perić, Hinić 2, Malarać 2, Pavić, Vukičević.

Jadran: Ščepanović (devet odbrana), Sekulić, Sarić, Tešanović, Vuksanović, Latinović, Baničević 1, Gojković 2, Premuš 1, Subotić 3, Beltrame, Tomašević, Kandić, Krizman 1.

Bonus video: