Posljednja šansa za plasman na fajnl-for

Puleni Ivice Tucaka će pokušati da iskoriste i šansu za plasman na fajnl-for Jadranske lige.
0 komentar(a)
Sekulić, Foto: V. BELOJEVIĆ
Sekulić, Foto: V. BELOJEVIĆ
Ažurirano: 18.02.2012. 07:58h

Posljednji voz za fajnl-for, dvostruki uzastopni šampion Jadranske lige mora da traži na gostovanju klubu koji je, uz Partizan, rekorder sa sedam titula prvaka Evrope - zagrebačkoj Mladosti.

Tri kola prije kraja Lige šest, hercegnovski Jadran je na 5. mjestu sa 23 boda, dok „žapci sa Save” imaju 28. Zbog toga je jasno da mladom timu sa Škvera samo pobjeda ostavlja nadu da može makar da se pojavi na završnom turniru, za koji su vize već obezbijedili Pro Reko, Jug i Primorje.

"Svima nam je jasno koliko nam znači ovaj meč protiv Mladosti. Trijumf u Zagrebu, uz pobjedu na koju računamo protiv Mornara na našem bazenu, praktično nam ovjerava plasman među četiri najbolje ekipe u Jadranskoj ligi. S te strane nam je utakmica odlučujuća, ali mi, ipak, nemamo nikakav imperativ", rekao je ljevoruki napadač Jadrana, Luka Sekulić.

Novljani su već napravili veliki uspjeh u regionalnom takmičenju, pošto plasman među prvih šest ekipa ne samo da im je donio mogućnost borbe za završnicu, već im je obezbjedio i prvu poziciju i bodovnu prednost u nadmetanju za prvaka Crne Gore. Međutim, puleni Ivice Tucaka će pokušati da iskoriste i šansu za plasman na fajnl-for Jadranske lige.

"Svjesni smo snage Mladosti i kakva je to ekipa, pogotovo na domaćem terenu. Riječ je o veoma kvalitetnom sastavu i mi moramo da pružimo 100 odsto svojih mogućnosti da bismo odratili nešto više u tom meču. Već smo ove sezone pokazali da znamo da igramo protiv njih, kada smo ih na početku Jadranske lige savladali na našem bazenu. Tada smo odigrali odlično, vratili se iz velikog rezultatskog minusa i uspjeli da pobejdimo. Međutim, ovo će sasvim sigurno da bude biti mnogo drugačija utakmica, jer Mladost u Zagrebu igra drugačije", konstatovao je Sekulić.

Najveća snaga Zagrepčana su odlični golman Josip Pavić, bek Vanja Udovičić i fenomenalni centri Igor Hinić i Kozmin Radu.

"Svjesni smo njihove snage, pogotovo kvaliteta Pavića, Udovičića, Hinića i Radua, koji su okosnice njihove igre. Ako uspjemo da onemogućimo igru tim vaterpolistima, onda imamo šanse da ostvarimo povoljan rezultat", zaključio je Sekulić.

Utakmica se igra na bazenu SC „Sava”, a termin je veoma neobičan - 13.15 časova. Razlog je održavanje plivačkog mitinga u glavnom gradu Hrvatske.

I preostala dva meča se igraju danas - Mornar dočekuje Jug (17 časova), a Pro Reko gostuje svojoj filijali Primorju (20.15).

Budva u Sloveniji, Primorac protiv splitskog Jadrana

Nastavlja se i takmičenje u Ligi sedam, a crnogorski klubovi igraju mečeve koji, osim prestiža, i nemaju poseban značaj - Budva gostuje Kopru (18 časova), dok Primorac dočekuje Jadran iz Splita (18.30).

Budvani su prošlom kolu na svom bazenu bili bolji od Medvešćaka sa 13:12, a Kotorani su poraženi u Splitu od POŠK-a rezultatom 10:7. Aktuelni šampion Crne Gore je ubjedljivo prvi u Ligi sedam (prenio je najviše bodova iz regularnog dijela regionalnog takmičenja) - Budva ima 21 bod, osam više od drugoplasiranog POŠK-a.

Primorac je pretposljednji sa četiri boda. U 3. kolu se igra i meč između Šibenika i POŠK-a, dok je slobodna ekipa Medvešćaka.

Bonus video: