Novljani bez imperativa i opuštanja

"Oni su mnogo jaka ekipa, sastavljena od izuzetnih pojedinaca i imajući sve u obzir u dosadašnjem djelu sezone, oni su favoriti u ovom meču", kaže golman Jadrana, Miloš Šćepanović.
53 pregleda 0 komentar(a)
Jadran, Foto: Boris Pejović
Jadran, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.02.2012. 09:28h

Poslije izuzetno značajne pobjede i teškog meča sa Spartakom u pretposljednjem kolu D grupe Evrolige, ekipu sa Škvera danas očekuje još jedan jaki protivnik. Novljanima u okviru drugog kola Lige 6 Jadranske vaterpolo lige, u goste dolazi riječko Primorje, jedan od pretendanata na naslov prvaka regionalnog takmičenja.

Jadranu za plasman na fajnl-for Jadranske lige, meč sa Primorjem ne znači puno, jer su konkurenti Novljanima za jedno od prva četiri mjesta Lige 6 splitski Mornar i zagrebačka Mladost.

"Protiv Primorja svakako ulazimo u meč bez ikakvog rezultatskog imperativa. Oni su mnogo jaka ekipa, sastavljena od izuzetnih pojedinaca i imajući sve u obzir u dosadašnjem djelu sezone, oni su favoriti u ovom meču. Nama su u ovom dijelu takmičenja najbitnije utakmice u Zagrebu i ovdje sa Splićanima. Naravno, od ove ekipe niko izričito ne zahtijeva plasman na fajnl-for Jadranske lige, ali smo mi igrači to nekako sebi zacrtali kao cilj. Dakle, ka tom cilju nam nije potrebna pobjeda protiv Primorja, ali to ne znači da nećemo igrati da pobijedimo", kaže golman Jadrana, Miloš Šćepanović.

Jadran je već sada napravio ogroman uspjeh i sigurno je najprijatnije iznenađenje i u regionalnom i u kontinentalnom vaterpolu, jer je na korak od plasmana među osam najboljih ekipa Evrope, a igrama u prvom dijelu Jadranske lige je pokazao da ima prava da se nada i plasmanu na fajnl-for regionalnog takmičenja.

"Iako izuzetno mlada, ova ekipa je pokazala da može da odigra veoma zrelo i u situacijama kada nam je “mač nad glavom” i stoga mi igrači i razmišljamo o plasmanu među četiri. U meču sa Primorjem smo rasterećeni toga i idemo da se nadigravamo, što opet može da bude naša značajna prednost, jer oni ne smiju da kiksaju. Naravno, i nama bi pobjeda značila jako mnogo radi razvoja naše igre, samopouzdanja i svega ostalog.

Uz sve to, mislim da je naša prednost u duelu sa Riječanima činjenica da oni u svojim redovima imaju dosta vaterpolista koji su u različitim reperezentacijama učestvovali na Evropskom prvenstvu u Holandiji, a pokazalo se da su se ti igrači i dosta istrošli, dok smo u Jadranu samo Gojković i ja bili u Ajndhovenu, a naši mlađi saigrači su željni dokazivanja, za šta su protivnici kao Primorje vrlo inspirativni. U svakom slučaju očekujem dobru i tvrdu utakmicu sa našom maksimalnom angažovanošću kao i na svakom meču do sada", zaključio je Šćepanović.

Utakmica Jadran - Primorje počinje u 19 sati, a ulaz na bazen Instituta Igalo je besplatan kao i na svim mečevima u ovoj sezoni.

Budva protiv Medvešćaka, Primorac u Splitu

I Budva i Primorac nastavljaju takmičenje u Jadranskoj ligi, ali u Ligi sedam za razigravanje.

Budvani večeras dočekuju Medvešćak (18 časova), dok Kotorani idu u Split - protivnik im je POŠK (17.45). Aktuelni šampion Crne Gore je u prvom kolu (prošle subote) bio slobodan, a duel Primorca i Kopra je odložen, jer slovenački tim usljed velikog nevremena u regionu nije mogao da dođe do drevnog grada.

Ostali parovi

Šibenik - Kopar (18)

Mornar - Mladost (16.15)

Pro Reko - Jug (20.30)

Bonus video: