Budvani desetkovani u Pireju

Budvani na Olimpijakos idu bez Nikole Vukčevića i Darka Brguljana. Ako slave ili igraju neriješeno to će im gotovo izvjesno biti dovoljno za četvrtfinale
0 komentar(a)
Danilović, Foto: Boris Pejović
Danilović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.02.2012. 08:43h

Bez Nikole Vukčevića i Darka Brguljana, udarnog tandema u napadu, Budva ide na noge Olimpijakosu u meču koji nije presudan za plasman u četvrtfinale, ali bi mogao da donese mnogo toga.

Naime, ako Budvani slave ili osvoje bod u Pireju, uz nadu da Vuljagmeni neće iznenaditi Primorje u Rijeci, stvar bi već danas bila gotova - crnogorski predstavnik bi kolo prije kraja obezbijedio plasman među osam najboljih u Evropi.

Ali bez Vukčevića i Brguljana, te sa povrijeđenim Predragom Jokićem i mladim Aleksandrom Radovićem, aktuelni šampion je pred velikim izazovom. Pogotovo ako se zna koliko je teško savladati Olimpijakos na njegovom bazenu.

"Znamo šta nas čeka, biće jako teško pobijediti u Pireju, protiv ekipe koja je poznata kao nezgodan domaćin. Tim prije što imamo i problema sa sastavom, ali sigurno je da mi ostali moramo da damo sve od sebe, da nadomjestimo izostanak Vukčevića i Brguljana", rekao je Damjan Danilović.

Budva je u drugom kolu savladala Olimpijakos kod kuće sa 8:5, ali tada nije baš sve bilo idealno za tim Draga Pejakovića kao što govori konačan ishod. Grci su vodili sa 5:3, a onda od finiša drugo četvrtine do kraja meča nisu nijednom pogodili mrežu mladog Dejana Lazovića.

"Taj meč je bio specifičan, dugo su vodili, imali igru, ali smo ih u nastavku slomili i potpuno zasluženo pobijedili. Smatram da smo kvalitetniji tim, vjerujem da ćemo to da dokažemo u bazenu i da ćemo nakon ovog meča da budemo još bliže četvrtfinalu. To bi bio veliki uspjeh za nas, posebno ako se zna da smo ove sezone bitno izmijenili tim i da ima dosta mladih igrača", kaže Danilović.

Primorje ima sva četiri trijumfa do sada u grupi i već je obezbijedilo prvo mjesto i plasman među osam najboljih ekipa na Starom kontinentu. Riječki tim, za koji nastupa i Zdravko Radić, u posljednjem kolu će da gostuje u Budvi u utakmici koja će, u slučaju da Budva izgubi danas u Grčkoj, biti odlučujuća.

GRUPA A

Olimpijakos - Budva 18.00

Primorje - Vuljagmeni 20.15

GRUPA B

Mladost - Jug 18.40

Špandau - Vojvodina 20.00

GRUPA C

Eger - Seged 19.00

Partizan - Vašaš 19.00

GRUPA D

Jadran - Spartak 18.00

Pro Reko - Marsej 19.00

Bonus video: