EVROLIGA U VATERPOLU

Novljani ne žele da prokockaju šansu

Ako večeras savladaju Spartak Novljani će se plasirati među osam najboljih ekipa na Starom kontinentu...
0 komentar(a)
Premuš, Foto: Zoran Đurić
Premuš, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.02.2012. 09:13h

U okviru četvrtog kola D grupe Evrolige Jadran večeras dočekuje ekipu Spartaka iz Volgograda. Novljani i gosti imaju isti broj bodova (po četiri), pa je zato ovaj duel praktično i direktan okršaj za osvajanje drugog mjesta i plasman među osam najboljih.

Tim Ivice Tucaka ima prava da se smatra favoritom, jer je bazen Instituta Igalo poznat kao veoma teško osvojiva tvrđava. Pri tom, Jadran zna kako da igra protiv Rusa, pošto su Novljani uspjeli da u Volgogradu uzmu bod.

"Očekujem da iskoristimo priliku koja nam se pruža, jer imamo mogućnost da pobjedom već kolo prije kraja obezbijedimo plasman u narednu fazu. Za ovu ekipu i uslove u kojima funkcionišemo to bi bio fenomenalan rezultat. Međutim, da bismo osvojili bodove moramo u potpunosti da budemo skoncentrisani, da maksimalno pristupimo ovoj utakmici. Ne smijemo da se zavaravamo, Spartak je odlična ekipa sa izvrsnim pojedincima. Iako smo osvojili bod u Rusiji neće da bude nimalo lako, pošto su oni fizički veoma spremni i sigurno da neće tek tako da odustanu", rekao je centar Jadrana Danijel Premuš.

Hrvatski internacionalac je pod intenzivnom terapijom u nastojanju da mu se u potpunosti sanira povreda vrata koju je zadobio u prethodnoj utakmici protiv Juga u Dubrovniku.

"Još pred utakmicu sa Jugom sam bio rovit, ali sam igrao na svoju odgovornost, jer smo imali veliki period bez utakmica i nisam želio da mi baš prva bude ova sa Spartakom. Međutim, tokom meča u Gružu sam se povrijedio i ne znam kako će to sada biti, jer još uvijek nisam u potpunosti spreman. Primam dva puta dnevno injekcije, treniram... Ipak se nadam da će do utakmice da bude sve u redu", istakao je Premuš.

Premuš je, inače, jako bitna figura u igri Jadrana i ogroman hendikep bi bilo njegovo odsustvo ili nedovoljna pripremljenost.

Ako se tome doda da Jadran, zbog poznatih problema sa bazenom, u drugom dijelu sezonu nije odigrao nijednu pripremnu utakmicu, već da im je jedina utakmica bila ona sa Jugom u subotu, onda je jasno zašto se svi pribojavaju večerašnjeg meča sa Rusima.

Preporučujemo za Vas