Poraz Jadrana od Juga, Crnogorcima aplauzi u Dubrovniku

Prije početka meča ofijalni spiker je čestitao igračima koji nastupaju za crnogorsku reprezentaciju (Nikola Janović,Vladimir Gojković i Miloš Šćepanović) srebrnu medalju...
55 pregleda 0 komentar(a)
Jadran - Jug, Foto: Vesko Belojević
Jadran - Jug, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 04.02.2012. 19:18h

Jadran nije mogao do senzacije u Dubrovniku, pa je drugi favorit Jadranske lige (nakon nedodirljivog Pro Reka) na kraju prilično ubjedljivo došao do trijumfa na debiju novog trenera Veselina Đuha.

Jug je slavio sa 13:7, a za Novljane je sve bilo teže od onog trenutka kada je ostao bez prvog centra Danijela Premuša - hrvatski sidraš je dva minuta prije kraja druge četvrtine morao da napusti bazen zbog povrede vrata i više se nije vraćao u igru.

A bez Premuša i sa njim Jadran nije isti tim, pa je domaćin u nastavku bez većih problema upisao tri nova boda, prva u takozvanoj Ligi šest, mini ligi za plasman na fajnl-for.

Posljednji trzaj tim sa Škvera je imao u finišu treće dionice kada nije iskoristio napad sa igračem više kod vođstva Juga 7:5. Nakon toga, trener Ivica Tucak je cijelu posljednju četvrtinu odmarao i Vladimira Gojkovića...

"Imali smo igru, zaista sam mislio da u ovom meču možemo da pariramo do samog kraja. Međutim, ta povreda Premuša je došla u nezgodnom momentu, a utakmica nam nije bila ključna da bi rizikovali", rekao je Tucak.

Povreda hrvatskog igrača je definitivno nešto što Jadranu nije trebalo u ovom momentu.

"Tu su i problemi sa bazenom... Sve to pred ključni meč sa Spartakom u Evroligi. Ipak, siguran sam da ćemo odreagovati na pravi način i plasirati se među osam najboljih ekipa u Evropi. Prvo ćemo da vidimo koliko je situacija sa Premušom ozbiljna", konstatovao je Tucak.

Najbolji u Jadranu je bio Ivan Krizman sa tri gola, po jednom su se upisali Premuš, Gavril Subotić, Jovan Sarić i Đorđe Tešanović.

Na drugoj strani briljirao je Nikola Janović - kapiten crnogorske reprezentacije i bivši as Jadrana je torpedovao Miloša Šćepanovića sa pet golova...

"Pribojavali smo se ove utakmice, jer svi znamo kako je Jadran opasan i da tradicionalno ne odgovara Jugu. Važno je bilo da pobijedimo i zbog činjenice da su se igrači tek vratili poslije reprezentativnih obaveza, da imamo novog trenera i da nas u narednom periodu čekaju važni mečevi protiv Mladosti u Evroligi i Pro Reka u regionalnom takmičenju", istakao je Janović za „Vijesti”.

Aplauzi za crnogorske vaterpoliste

Nekoliko minuta prije početka meča u Dubrovniku domaća publika je pokazala da zna da cijeni prave sportiste.

Naime, oficijalni spiker je pozdravio crnogorske grače i trojici srebrnih sa Evropskog prvenstva (Nikoli Janoviću, Vladimiru Gojkoviću i Milošu Šćepanoviću) čestitao na medalji u Ajndhovenu, na šta su domaći navijači odgovorili aplauzom...

"Bio je to zaista pravi gest i, moram da priznam, neočekivan za mene. Bilo je lijepo biti dio svega toga, jer je i publika prihvatila poziv spikera da čestita crnogorskim vaterpolistima", rekao je Janović.

Hrvatska javnost, inače, nije najbolje podnijela eliminaciju "barakuda" sa Evropskog prvenstva i optužila je Srbiju i Crnu Goru da su „naštelovale” posljednji meč u grupi kako bi tim Ratka Rudića bio eliminisan...

Jug - Jadran 13:7 (2:2, 3:2, 4:2, 4:1)

Dubrovnik - Bazen na Gružu. Gledalaca: 500. Sudije: D. Adžić (Crna Gora), Copić (Šibenik). Igrač više: Jug 11 (6), Jadran 9 (5).

Jug: Vićan (šest odbrana), Vranješ, Sutić, Janović 5, Joković 2, Pavlović, Marković 2, Bušlje 2, Karač, Dobud 1, Macan, Obradović 1, Perčinić, Goreta.

Jadran: Šćepanović (devet odbrana), Sekulić, Sarić 1, Tešanović 1, Vidović, Latinović, Baničević, Gojković, Premuš 1, Subotić 1, Beltrame, Tomašević, Kandić, Krizman 3.

Bonus video: