Uvertira za Spartak

"Zaista, u ovom trenutku nemam pojma gdje smo i ta utakmica protiv Juga biće nam i jedina kontrolna utakmica pred onaj mnogo važniji meč - sa Spartakom na našem bazenu", kazao je Tucak.
0 komentar(a)
Jadran, Foto: Boris Pejović
Jadran, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.02.2012. 09:45h

U 1. kolu Lige 6, to jest doigravanja za završnicu Jadranske lige, Jadran se večeras (18 časova) sastaje sa jednim od najvećih sportskih rivala, komšijskim Juga.

Međutim, na derbi u Duborvnik Novljani idu nedovoljno pripremljeni.

"Nažalost, nismo mogli da odigramo nijednu kontrolnu utakmicu u ovom pripremnom periodu i zbog toga sam vrlo zabrinut, jer ne znam uopšte na kojem je nivou ekipa", kaže trener ekipe sa Škvera, Ivica Tucak.

Jadran nije odigrao nijednu pripremnu utakmicu, jer skoro 40 dana bazen Instituta Igalo nije bio u upotrebi zbog problema sa krovom.

"Jaka bura je 22. decembra srušila dio krova i tek smo ove sedmice ponovo ušli u svoj bazen. U tom periodu smo nekako uspijevali da održimo kontinuitet trenažnog procesa, trenirajući na bazenima u Budvi, Kotoru i Dubrovniku. Moram da se zahvalim našim sportskim prijateljima iz tih gradova koji su nam izažli u susret i organizovali se tako da i mi dobijemo termine na njihovim bazenima.

Međutim, prije nego se desila nezgoda sa krovom bilo je dogovoreno da nam u goste dođu ruske ekipe Šturm iz Čehova i Sintez iz Kazanja, sa kojima je trebalo da odradimo nekoliko pripremnih mečeva, ali naš bazen nije bio u funkciji, tako da su ti dogovori propali", istakao je sportski direktor Jadrana, Miloš Mračević.

I prethodnih nekoliko dana, koliko su ponovo u svom bazenu, Novljani nemaju normalne uslove za trening.

"Temperatura vode u bazenu je na potrebnom nivou, ali grijanje vazduha je katastrofalno. Vrlo je hladno i moraćemo da pazimo da se igrači ne prehlade. Nažalost, grijanje na bazenu je problem sa kojim se susrećemo cijele zime", konstatovao je Tucak.

Hrvatski stručnjak, međutim, ističe da se njegova ekipa fizički spremila za nastavak sezone.

"Uspjeli smo da obezbijedimo neke uslove za rad, suve treninge ovdje u Herceg Novom, a plivačke uglavnom u Budvi i nešto malo u Kotoru i Dubrovniku. Recimo da smo nekakvu glavninu posla, što se tiče fizičke pripreme, napravili, ali nismo uspjeli da odradimo nijedan sparing utakmicu i stvarno je to veliki hendikep. Te kontrolne utakmice su pravi test onoga što se radilo i na čemu još bi još trebalo se radi sa ekipom", objašnjava Tucak.

Njegovoj ekipi će tako derbi sa Dubrovčanima, koliko to god zvučalo paradoksalno, biti prva i takmičarska i kontrolna utakmica u nastavku sezone.

"Zaista, u ovom trenutku nemam pojma gdje smo i ta utakmica protiv Juga biće nam i jedina kontrolna utakmica pred onaj mnogo važniji meč - sa Spartakom na našem bazenu 8. februara. Pobjeda nam znači plasman među osam najboljih ekipa Evrolige", zaključio je Tucak.

Liga 6 igra se jednokružno, kao i regularni dio regionalnog takmičenja. Klubovi ne prenose bodove iz prvog dijela prvenstva, a među šest pored Jadrana i Juga, nalaze se i Pro Reko, Primorje, Mladost i Mornar. Četiri prvoplasirane idu na fajnl-for, koji će se igrati 17. i 18. marta.

U Ligi 7, koja se igra za opstanak, Budva je slobodna u ovom kolu, a meč Primorac - Kopar je odložen zbog nevremena.

Bonus video: