Gojković: Jedna odbijena lopta je presudila

"Ne mogu reći da ćemo na svakom takmičenju da uzmemo medalju, ali Crna Gora mora da bude među pet-šest ekipa i da na dva od tri prvenstva bude u polufinalu.To je realnost",kaže Gojković
0 komentar(a)
Gojković, Foto: Savo Prelević
Gojković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.01.2012. 10:58h

Poslije godinu i po pauze, Vladimir Gojković se vratio u reprezentaciju i bio jedan od najzaslužnijih što je Crna Gora osvojila medalju nakon tri i po godine.

Nažalost, nije imao dovoljno sreće da se na svoj 31. rođendan okiti zlatom, morao je da se zadovolji srebrom. Najsjajnije odličje pripalo je drugom slavljeniku Nikoli Rađenu, koji je juče napunio 27 godina, i ostalim reprezentativcima Srbije.

„Ovo je veliki uspjeh, ali ostaje veliki žal. Ne mogu da budem zadovoljan kada smo izgubili finale, utakmicu u kojoj sigurno nismo bili gori. I pored brojnih hendikepa, i bez Zlokovića, imali smo šansu u svojim rukama, jedna odbijena lopta je presudila“, ističe mozak igre crnogorske reprezentacije.

Gojković napominje da je važno što su se „ajkule“ vratile tamo gdje pripadaju.

„Ne mogu reći da ćemo na svakom takmičenju da uzmemo medalju, ali Crna Gora mora da bude među pet-šest ekipa i da na dva od tri prvenstva bude u polufinalu. To je realnost. Možda dođemo i do zlata, ali moramo da budemo pametni, da se ne ponavljaju greške iz prošlosti. Poslije Malage i Svjetske lige u Podgorici imali smo veliki kiks u Rimu, izgubili smo koncepciju i konce, ali mislim da smo sada napravili pravu hijerarhiju i da imamo dobar zalog za budućnost“.

Smatraš li da je Crna Gora nakon ovog srebra jedan od favorita za medalju u Londonu?

„Sigurno bi nam bilo teže da nismo napravili ovaj rezultat. Sada, ipak, u mojoj glavi ima mjesta samo za Edmonton i ništa drugo. Ne smijemo to da shvatimo olako, jer tamo će da bude šest jakih ekipa, uključujući nas, koje konkurišu za četiri mjesta. Domaćin je Kanada, tu je i Njemačka, za koju se vidjelo kakav prolaz ima (kod sudija, prim. a), te Španija, Grčka i Rumunija. Imali smo dosta nezgodna iskustva sa svima.

Ako budemo među četiri, a imamo kvalitet za to, imaćemo tri mjeseca da razmišljamo o Londonu. Zna se šta za svakog sportistu predstavljaju Olimpijske igre, mislim da ćemo na njima uspjeti da izvučemo više nego ovdje, više od maksimuma. Ako odemo tamo, sigurno ćemo da „pucamo“ na visoko“, zaključio je Gojković.

Bonus video: