Pasković: Do posljednjeg atoma snage

"Ni nama ni njima neće faliti motiva, ali možda smo mi u ovom trenutku više „gladni“ zlatne medalje nego oni.", smatra Vjekoslav Pasković.
0 komentar(a)
Vjekoslav Pasković, Foto: Reuters
Vjekoslav Pasković, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.01.2012. 00:58h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Ajndhoven - Vjekoslav Pasković napominje da je prva utakmica sa Srbijom bila odskočna daska za Crnu Goru i da „ajkule“ mogu ponovo da trijumfuju.

“U tom meču smo dobili samopouzdanje, lansirali opet našu igru. Srbi su u prednosti što su osvojili prvo mjesto u grupi, pa su imali više vremena da odmore za polufinale, a i taj meč im je bio lakši. Ali, to ne umanjuje našu želju da trijumfujemo. Na kraju krajeva, i Mađari su bili prvi u grupi, pa smo uspjeli da se izborimo sa tom preprekom”, govori Pasković.

Koji je recept za finale?

“U utakmicu ćemo da uđemo kao u sve dosadašnje - igraćemo do posljednjeg atoma snage. Nadam se da ćemo da budemo koncentrisani kao u polufinalu, moramo da budemo smireni i fokusirani kako bismo izdržali sve pritiske.

Koliko se razlikuje ova ekipa Srbije od one koju ste savladali u finalu Evropskog prvenstva u Malagi?

“Otišli su lideri Šapić, Vujasinović i Savić, ali ta smjena generacija kao da im je dala dodatni podstrek, o čemu govore rezultati, jer od svih nas imaju najveći kontinuitet. Ni nama ni njima neće faliti motiva, ali možda smo mi u ovom trenutku više „gladni“ zlatne medalje nego oni. Možda i to donese prevagu, kao u svim dosadašnjim utakmicama, kada je naša želja bila veća nego kod protivnika. Iako smo imali neke nedostatke, uspjeli smo da ih nadomjestimo, jer smo u kritičnim situacijama „ginuli“ jedan za drugog. To nam se vratilo na najbolji mogući način”, zaključio je vaterpolista napuljskog Posilipa.

Bonus video: