Mlađan Janović: I mi i oni igramo savršen vaterpolo

"“Njima nije lako, jer imaju veći pritisak, baš zbog toga što su izgubili četiri razlike u grupi", kaže Mlađan Janović.
54 pregleda 0 komentar(a)
Mlađan Janović, Foto: Savo Prelević
Mlađan Janović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.01.2012. 00:38h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Ajndhoven - Mlađan Janović u Ajndhovenu igra fenomenalno. Mađarima je dao pet golova, prije nego što ga je Mark Koganov isključio sa pravom zamjene (niko ne zna zbog čega). I on sam ističe da su motiv i inat doveli Crnu Goru do finala.

“S obzirom na to da smo na posljednja tri takmičenja ispadali u ranijoj fazi, došli smo ovdje da se dokažemo. Grupa je bila teška, očekivali smo prolaz, ali nismo i ovakav rasplet događaja. Polufinale je bio realan domet, a uradili smo i više od toga. Godinama ponavljamo da smo ekipa za sami vrh i evropskog i svjetskog vaterpola, a sigurno je da su nas kritike, nekad opravdane, a nekad neopravdane, pogađale. Nakon ovoga što smo sada pokazali, svi mogu da kažu da smo u samom vrhu”, naglašava drugi strijelac Evropskog prvenstva, koji ima četiri pogotka manje od Sandra Sukna, fenomenalnog golgetera na ovom prvenstvu slabe Hrvatske.

As Savone smatra da Srbi sa većim opterećenjem ulaze u finale, bez obzira na to što su navikli na borbu za titulu.

“Njima nije lako, jer imaju veći pritisak, baš zbog toga što su izgubili četiri razlike u grupi. Koliko god oni pričali da ta utakmica njima nije bila bitna i da nisu imali veći motiv nego mi, sigurno je da im nije lijepo da se sretnu u finalu sa ekipom koja ih je tako savladala. Naša forma je u usponu, a poslije utakmice sa Mađarima, u kojoj smo pobijedili i pored katastrofalnog suđenja, u finale ulazimo sa velikom voljom da osvojimo Evropsko prvenstvo. Umora će sigurno biti, ali pokušaćemo da se dignemo, da svi da budemo kao jedan i da željom nekako to prevaziđemo”.

Šta može da presudi?

“Jako je teško reći šta može da odluči, jer se jako dobro poznajemo, igramo sličan vaterpolo, sa jakim presingom i kontranapadima. Oni će igrati isto što i mi, pokušaće da spriječe kontre i da zaustave dva-tri najvažnija igrača. Siguran sam da će utakmica da bude dobra, jako teška i fizički i psihički. Biće pravo finale, jer i jedni i drugi igramo savršen vaterpolo”.

Da li ovo finale može da se poredi sa onim iz Malage?

“To je utakmica za sebe, drugačija od ove. Bila je druga garnitura igrača u Srbiji, imali su mnogo starije vaterpoliste, sa većim iskustvom. Ovi igrači imaju drugačiji mentalitet, a mi ćemo pokušati da preuzmemo inicijativu, jer smo sada mi stariji i iskusniji od njih”, na kraju je poručio mlađi od braće Janović.

Bonus video: