Biroš: Nema velike razlike među nama

"Svjesni smo, ipak, da i Crna Gora ima svoje šanse i da očajnički želi trijumf”, kaže Biroš za “Vijesti”.
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.01.2012. 11:08h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Mađari imaju jedan od najiskusnijih timova, među kojima je i Peter Biroš, koji u aprilu puni 36 godina. Iskusni as izuzetno cijeni večerašnjeg rivala.

“Sastaju se dva izuzetno jaka tima, među kojima nema velike razlike. Taktika će biti veoma važna, a vjerujem i nadam se da možemo da pobijedimo. Svjesni smo, ipak, da i Crna Gora ima svoje šanse i da očajnički želi trijumf”, kaže Biroš za “Vijesti”.

Fazan, kako mediji u Mađarskoj zovu asa Egera, prošle godine se šepurio u Šangaju nakon utakmice sa Crnom Gorom. Kako i ne bi - postigao je četiri gola u pobjedi 11:10.

“Nije mi toliko važan moj učinak, bitno je da Mađarska postiže golove i da pobjeđujemo. Ako budemo igrali dobro, naći će se neko ko će zatresti mrežu Crne Gore, a to ne moram da budem ja”.

Biroš je član nevjerovatne generacije koja je osvojila tri uzastopne olimpijske medalje. Osim njega, u Sidneju, Atini i Pekingu zlatni su bili i Tamaš Molnar i Tibor Benedek, a četvrtu vezanu titulu juriće i momci koji su još tu - Tamaš Kašaš, Gergelj Kiš i Zoltan Seči. Bez obzira na to što žele odličje na svakom takmičenju, London je, ipak, ove godine glavni cilj za tim Deneša Kemenja.

“Nekoliko igrača nam nedostaje ovdje, ali će vjerovatno biti spremni za London. Mislim da imamo šansu da osvojimo i četvrto zlato, mada će ovog puta to biti jako teško, jer ima mnogo dobrih timova”, zaključio je Biroš, jedan od devetorice igrača koji nastupaju za mađarske klubove (po dvojica su u Pro Reku i riječkom Primorju).

Bonus video: