Gojković: Ubijeđen sam da možemo da igramo sa Mađarima

"Moramo da poradimo na odbrani, jer su Mađari najbolji napadači u svijetu vaterpola i samo sa defanzivom možemo da dobijemo utakmicu”, kazao je Gojković.
0 komentar(a)
Gojković, Foto: Savo Prelević
Gojković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.01.2012. 10:58h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Ajndhoven - Vladimir Gojković je golovima u finišu treće i na početku posljednje četvrtine riješio pitanje pobjednika četvrtfinalnog protiv Grčke (11:9).

“Težak meč, kao što smo najavili i očekivali. Imali smo veliki broj isključenja bez lopte, što je Grcima davalo mogućnost da postižu golove na nepostavljenu odbranu. U drugom poluvremenu smo se digli, odigrali dobro odbranu, možda smo napravili dvije greške. Pokazali smo, što je bilo i realno, da smo bolja ekipa”, kaže Gojković.

Gojković ističe da je četvrtfinale, inače, najteža utakmica na prvenstvu, jer “ko izgubi ide kući”.

“Doduše, mi smo imali jedan takav meč sa Srbijom, tako da smo se dosta istrošili, sada moramo da se spremimo za Mađare. Ubijeđen sam da možemo da igramo sa njima i probaćemo da uđemo u finale”, kaže Gojković.

Kapiten Jadrana je svjestan da neke greške ne smiju da se ponove u polufinalu.

“Igrač više nam je definitivno problem, ali smo se loše branili sa igračem manje, što ne smije da se događa. Moramo da poradimo na odbrani, jer su Mađari najbolji napadači u svijetu vaterpola i samo sa defanzivom možemo da dobijemo utakmicu”, zaključio je Gojković.

Bonus video: