Perović presrećan; Prlainović: Nije bilo puštanja

"Nema vremena za euforiju, moramo da ostanemo maksimalno koncentrisani", istakao je Perović nakon utakmice.
50 pregleda 0 komentar(a)
Perović, Foto: Aniko Kovač
Perović, Foto: Aniko Kovač
Ažurirano: 23.01.2012. 20:08h

Na prvom takmičenju u ulozi selektora Crne Gore, Ranko Perović je mogao da se oprosti od četvrtfinala, a sada može da osvoji medalju.

"Kada smo počeli da dajemo golove sve je išlo bolje i bolje, a i odbrana je funkcionisala fenomenalno. Imali smo ogromnu želju da dobijemo utakmicu i da ostanemo u borbi za medalje. Nemam što da dodam, sem da čestitam momcima koji su dali sve od sebe i pobijedili ekipu kao što je Srbija.

Ali, ovu utakmicu moramo da ostavimo iza sebe, jer vrlo brzo dolazi četvrtfinalni meč. Nema vremena za euforiju, moramo da ostanemo maksimalno koncentrisani", istakao je Perović nakon utakmice.

Ima li ekipa snage za još tri meča koja je očekuju?

"Imamo snage".

Andrija Prlainović je protiv „svojih” postigao jedan gol, a u izjavi za „Vijesti” uvjerava da je Srbija igrala pošteno, da nije namjerno izgubila.

"Nije bilo puštanja, ali je vrlo teško igrati protiv ekipe koja ima motiv kakav su imali vaterpolisti Crne Gore. Koliko god smo mi htjeli pobjedu, a zaista smo dali sve od sebe u pripremi utakmice, vidjelo se da nam fali želje kojom bismo parirali njihovoj želji. Oni su igrali na sve ili ništa, dali su sve od sebe i zasluženo prošli u četvrtfinale. Mi smo dobro otvorili utakmicu, sve ostalo je bilo u znaku rivala".

Prlainović u duelu sa Zlokovićem

Nadaš li se novom duelu sa Crnom Gorom?

"Nadam se okršaju u finalu. Daće bog", zaključio je 24-godišnjak iz Herceg Novog.

Hrvati ubijeđeni u namještaljku

Pojedini hrvatski mediji bili su oštri u kritikama nakon utakmice Crna Gora - Srbija, a neki su otvoreno pisali da je u pitanju namještaljka.

Najdalje je otišao portal dnevnik.hr (TV Nova), koji je naslovio tekst sa: „Kakva farsa: Srbi 'pustili' Crnogorcima, Hrvati ispali iz borbe za medalje!”.

„Imali su toliko puta igrača više da je bilo teško pobrojati. Samo su se dodavali u krug ne želeći uputiti udarac kad se otvorila šansa.

Ispadala im je lopta kao početnicima, a po informacijama iz Ajndhovena, mađarski vaterpolisti glasno su se na tribinama smijali potezima srpskih kolega. To valjda dovoljno govori o ovoj utakmici”, navodi novinar portala dnevnik.hr u svom tekstu.

„Jutarnji list” piše da je „Crna Gora ‘iznenađujuće’ slavila protiv Srbije”, dok ostali mediji bez toliko žara izvještavaju o prvoj pobjedi „ajkula” nad jučerašnjim rivalom nakon tri godine.

I sami su svjesni da je šansa propuštena neočekivanim porazom od Njemačke i da Srbi možda i namjerno nisu „zapinjali” jer je Nikša Dobud divljački udario Filipa Filipovića...

Bonus video: