Propala prva šansa, Hrvati bolji od Španije

Crna Gora sada ima dva moguća puta do četvrtfinala - da pobijedi Srbiju u meču koji počinje u 16 časova, ili da Rumunija ne izgubi od Njemačke
0 komentar(a)
Ratko Rudić i vaterpolisti Hrvatske, Foto: Reuters
Ratko Rudić i vaterpolisti Hrvatske, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.01.2012. 13:39h

Prva šansa da se vaterpolisti Crne Gore domognu četvrtfinala Evropskog prvenstva u Ajndhovenu je propala - Hrvatska je u čudnom meču savladala Španiju sa 11:10 (1:3, 5:1, 3:1, 2:5).

Da je slavila "crvena furija", koja je u prvoj četvrtini povela 3:0, "ajkule" bi već sada bile među šest najboljih ekipa.

Ali, u nastavku meča je sve bilo u znaku "barakuda", koje su preokrenule na 4:3, a u početkom posljednje četvrtine povele 11:6.

Činilo se da je sve gotovo, ali je Španija smanjila na 11:10 i imala napad sa igračem više za remi.

Mario Garsija je 13 sekundi prije kraja bio potpuno sam kada je dobio loptu, ali je pogodio Josipa Pavića u glavu.

Hrvate su predvodili Paulo Obradović, Petar Muslim, Samir Barać, Nikša Dobud i Sandro Sukno sa po dva gola, kao i sjajni Pavić sa 15 odbrana.

Najefikasniji igrač Španaca, koji su ostali prikovani za petu poziciju u grupi, bili su 40-godišnji Ivan Peres i Giljermo Molina sa po tri pogotka.

Crna Gora sada ima dva moguća puta do četvrtfinala - da pobijedi Srbiju u meču koji počinje u 16 časova, ili da Rumunija ne izgubi od Njemačke.

Da je Garsija pogodio, Nikoli Janoviću i drugovima bi bio dovoljan i remi protiv "delfina", bez obzira na rasplet meča Njemačka - Rumunija.

Bonus video: