Uskoković: Poraz od Hrvata nas neće poremetiti

"Iako je Rumunija ozbiljna ekipa, mi smo kvalitetniji. Oni mogu da iznenade, da odigraju dobro, ali dosta je ono što se desilo u Zagrebu".
126 pregleda 0 komentar(a)
Uskoković, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Uskoković, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 19.01.2012. 11:58h

Proslavljeni vaterpolista i bivši kapiten reprezentacije Veljko Uskoković nije izgubio vjeru u crnogorski nacionalni tim nakon poraza od Hrvatske. “Ajkule” su prije dva dana poražene sa 10:8 od “barakuda”, ali zlatni vaterpolista iz Malage ističe da je, uprkos porazu, bilo mnogo pozitivnih stvari u igri tima Ranka Perovića.

"Crna Gora je odigrala solidno oba meča, može da nas ohrabri ono što smo vidjeli do sada u Ajndhovenu. Tačno je da je Hrvatska pobijedila, ali znam da imamo još rezervi. Nismo bili daleko od povoljnog rezultata, odlučile su nijanse", rekao je za “Vijesti” Uskoković.

Šta nam je falilo protiv Hrvatske?

"Golman “barakuda” Pavić je definitivno obilježio meč. To znači da nismo igrali loše u napadu. Čini mi se da je odbrana podbacila, primili smo dosta lakih golova, tri iz peterca… To je, uz sjajnog Pavića, bio ključ utakmice".

Može li ovaj poraz da negativno utiče na ekipu?

"Mislim da je to nemoguće, jer smo odigrali dosta ovakvih mečeva, imamo svakakva iskustva. Znaju naši igrači kako da se izdignu, zna to i selektor. Siguran sam da nas ovaj poraz neće poremetiti – kazao je Uskoković.

Da li je problem to što igramo sa samo jednim pravim centrom?

"Ne postoji centar u današnjem vaterpolu koji može da odigra cijeli meč na visokom nivou. Mislim da to i nije veliki hendikep, jer, na primjer, Hrvati, Mađari i Italijani igraju na isti način. Mi se mnogo više oslanjamo na tu igru na dva metra, možda bi trebalo da budemo malo raznovrsniji. Pogotovo kada Boris Zloković nije u igri. Smatram da bi i Filip Klikovac mogao da dobije veću šansu, sigurno da ima kvalitet da igra na Evropskom prvenstvu.

Crnu Goru danas čeka meč sa Rumunijom. U njemu greške ne bi smjelo da bude…

"I neće, siguran sam da ćemo da pobijedimo. Iako je Rumunija ozbiljna ekipa, mi smo kvalitetniji. Oni mogu da iznenade, da odigraju dobro, ali dosta je ono što se desilo u Zagrebu".

Onda je na redu Španija – utakmica u kojoj ćemo gotovo izvjesno tražiti vizu za četvrtfinale.

"Taj meč će da bude presudan. Vjerujem da svi znaju da će da bude težak. Španija je odigrala dva dobra meča na turniru, ali sam siguran da smo spremniji da u ovom trenutku pružimo više. Vjerujem u selektora i igrače".

Da li je Crna Gora promjenom selektora promijenila nešto u igri?

"Kratak je bio period priprema, gotovo ni mjesec, da bi mogla da se uoči baš neka razlika. Ipak, čini mi se da ekipa djeluje homogenije nego što je bio slučaj na nekim prethodnim takmičenjima. Veliki rezultati bi značili puno. Neophodno je da se u vaterpolo uključe i ostali crnogorski gradovi. Sve države napreduju u vezi s tim pitanjem, jedino mi stojimo u mjestu", istakao je Uskoković i poželio da se u Crnoj Gori opet slave uspjesi vaterpolista kao 2008. i 2009. godine.

Bonus video: