Ranko Perović: Odlučilo je nekoliko lopti

"Odlučilo je nekoliko lopti, ovog puta su one bile na njihovoj strani. Glavu gore, idemo dalje", rekao je Perović
0 komentar(a)
Perović, Foto: Zoran Đurić
Perović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.01.2012. 22:58h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Selektor vaterpolo reprezentacije Ranko Perović u svom prvom velikom meču na klupi Crne Gore nije stigao do željene pobjede, ali ne očajava.

"Potrošili smo se više nego što je trebalo na početku utakmice. Pravili smo puno grešaka u odbrani, igrali jako loše sa igračem više, što je Hrvatska kažnjavala. Jurili smo rezultat, stizali, ali je na kraju Pavić imao nekoliko izvanrednih odbrana, a mi griješili u napadu, što je protivnik kažnjavao kontrama. Odlučilo je nekoliko lopti, ovog puta su one bile na njihovoj strani. Glavu gore, idemo dalje".

I protiv Njemačke ste slabo koristili situacije sa igračem više. Da li je problem u napadu Crne Gore ili protivnici igraju toliko dobro u odbrani?

"Imali smo dva-tri izrađena šuta, Pavić je "vadio" već viđene golove. Kada je golman raspoložen kao on u ovoj utakmici, može samo da mu se čestita".

Sljedeći rival je Rumunija, kiks nije dozvoljen?

"Očekuje nas i te kako teška utakmica. Vidjelo se to i po njihovim partijama protiv Španije i Hrvatske. Rumunija je jaka ekipa, ali mi smo kvalitetniji i ako odigramo na pravi način mislim da ćemo slaviti".

Da li polufinale ostaje cilj?

"Cilj je da se plasiramo na predolimpijski turnir u Edmonton, a ulazak u polufinale bio bi uspjeh".

Rudić: Držali smo kontrolu i u odbrani i u napaduSelektor Hrvatske Ratko Rudić bio je srećan zbog pobjede nad rivalom kojeg smatra ravnopravnim svom timu.

"Crna Gora je odlična ekipa, sa izvrsnim pojedincima koji su fizički vrlo moćni. U takvom sudaru je bilo grešaka koje su prihvatljive, ali je najvažnije da smo održali intenzitet i veliki žar i držali kontrolu i u odbrani i u napadu. Bilo je nekih propusta, ali mislim da smo odigrali jako dobro", kazao je Rudić.

U drugom poluvremenu niste iskoristili nijednog igrača više. Zbog čega?

"Da smo igrali disciplinovanije sa igračem više, možda bi rezultat bio i drugačiji. Ali, važno je da je odbrana bila odlična, jer bez toga nema velikog rezultata. Golman je, kao i uvijek, bio odličan".

Bonus video: