Janović: Uvertira za Hrvatsku

"Uvertira za Hrvate je bila odlična, ali su i oni lagano dobili Rumune. Utakmica će sigurno biti dobra, ali ona ništa ne odlučuje. Šta god da bude, prvenstvo se nastavlja", rekao je Janović
0 komentar(a)
Mlađan Janović, Foto: Johan Opperman
Mlađan Janović, Foto: Johan Opperman
Ažurirano: 16.01.2012. 19:48h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Janović je sa pet golova bio najbolji pojedinac meča sa Njemačkom. Vjeruje da je duel sa "pancerima" prava uvertira za sjutrašnji derbi sa Hrvatskom.

"Uvertira za Hrvate je bila odlična, ali su i oni lagano dobili Rumune. Utakmica će sigurno biti dobra, ali ona ništa ne odlučuje. Šta god da bude, prvenstvo se nastavlja", rekao je Janović.

"Ajkule" su u prvom poluvremenu imale poteškoća u napadu protiv Njemaca, ali je kasnije sve išlo mnogo bolje.

"Na odbranu smo stavili najveći akcenat na pripremama, koje su bile jako kratke. Njemačka je na turnirima pred Evropsko prvenstvo pokazala da je izuzetno ozbiljna ekipa, jer je pobijedila Italiju, a Mađarska je savladala tek u posljednjih 10 sekundi.

"Odradili smo dobro odbranu, iz koje je izašao solidan napad, iako smo se u početku ispromašivali. Rezultat je na kraju morao da dođe. Na početku je bilo problema sa igračem više, dok nismo osjetili kako igra protivnik. Njemačka stvarno igra dobro odbranu sa igračem manje, a i golman je izvanredno zaustavio nekoliko zicera", zaključio je mlađi od braće Janović.

Bonus video: