VELIKI PEH

Nikola Vukčević: Teško mi je, ali i to je sport

"Bio bi ogroman rizik da sam otišao na Evropsko prvenstvo, jer je sličan problem imao i Boris Zloković i znao sam da nema šale", rekao je za "Vijesti" Vukčević.
207 pregleda 0 komentar(a)
Vukčević, Foto: REUTERS
Vukčević, Foto: REUTERS
Ažurirano: 14.01.2012. 09:28h

Nikola Vukčević je postao tragičar priprema vaterpolo reprezentacije.

Iako je čisto preventivno posjetio doktora, hitno je morao da operiše slijepo crijevo i samim tim otkaže nastup u Ajndhovenu.

"Sve se desilo neočekivano. Bio sam u Podgorici i posjetio doktora nakon čega mi je rekao: "Ti ne ideš nigdje dok ne budeš operisan". Bio bi ogroman rizik da sam otišao na Evropsko prvenstvo, jer je sličan problem imao i Boris Zloković i znao sam da nema šale", rekao je za "Vijesti" Vukčević.

Centar Budve je početkom priprema osjetio grčeve, ali nije vjerovao da je nešto ozbiljno.

"Imao sam grčeve oko 20 dana, ali mi to nije djelovalo problematično. Međutim, možda je ovako i bolje", kazao je Vukčević.

On priznaje da mu je sada najteže.

"Prošao sam cijele pripreme, jedva sam čekao da počne Evropsko prvenstvo, a sada mi je užasno teško. Ipak, ne smijem sada da kukam, valjda će mi se vratiti u karijeri. Sport je to, sve je moguće, treba iz ovoga da izađem još jači".

Šanse Crne Gore za veliki rezultat na Evropskom prvenstvu su velike, tvrdi Vukčević.

"Turnir u Grčkoj je prošao odlično, mislim da je on put koji treba da slijedimo. Uvjeren sam da imamo kvalitet za medalju. Grupa je prejaka, prvo treba u njoj da se dokažemo, jer su sve ekipe pokazale kvalitet, pa čak i Njemačka, koja je igrala odlično u pripremnom periodu", zaključio je Vukčević, junak EP u Malagi kada je postigao posljednji gol u finalu sa Srbijom.

Preporučujemo za Vas