Pasković: Iskoristićemo svaku šansu u Ajndhovenu

"Ono što je sigurno, motiv i želja da se pokažemo na Evropskom prvenstvu mogu da "izbrišu" i neke nedostatke u našoj igri", istakao je Pasković.
333 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.01.2012. 10:58h

Tri jake utakmice, zadovoljavajuća forma i osvojeni turnir u Hiosu dali su dosta razloga za zadovoljstvo u taboru crnogorskih vaterpolista pred Evropsko prvenstvo.

Iako je rezultat bio u drugom planu, valjda je i on pokazatelj da je u ovom trenutku Crna Gora spremna da juri veliki rezultat u Ajndhovenu, jer je tim Ranka Perovića u duelu sa Srbijom (igrao bez Borisa Zlokovića i Predraga Jokića) poražen nesrećno i minimalno, a onda je u posljednjoj utakmici deklasirao Španiju, iako u sastavu nije bilo Nikole Janovića i Nikole Vukčevića.

"S obzirom na to da smo za pripreme imali kratak period, možemo da budemo zadovoljni onim što smo prikazali, kao i formom u ovom trenutku. Rezultat nije bio prioritet, ali i on može da bude dokaz da smo odigrali dobar turnir, iako je bilo i grešaka. Posebno u napadu", rekao je Vjekoslav Pasković.

Do starta Evropskog prvenstva i meča s Njemačkom ostala su još četiri dana.

"Mislim da više nema vremena za ispravke, što smo uradili - uradili smo. Sada nam samo preostaje da u zavisnosti od protivnika neke stvari korigujemo u hodu, a vjerujem da to neće da bude problem. Dovoljno smo iskusni da znamo kako da se s time nosimo", kazao je Pasković.

Napadač italijanskog Posilipa kao otežavajuću okolnost za "ajkule" na Evropskom prvenstvu vidi činjenicu da veliki broj igrača nastupa u inostranim klubovima. Na posljednjem meču na turniru u Hiosu od 13 igrača u sastavu samo su trojica bila iz domaće lige (Vladimir Gojković iz Jadrana, te Jokić i Darko Brguljan, članovi Budve).

"Od ove sezone je to posebno izraženo, veliki je broj nas koji igramo u inostranstvu. Kod ostalih reprezentacija je ta brojka mnogo manja i mislim da to može da bude mali problem. Ali, ono što je sigurno, motiv i želja da se pokažemo na Evropskom prvenstvu mogu da "izbrišu" i neke nedostatke u našoj igri", istakao je Pasković.

Realnost je da Crna Gora u ovom trenutku, makar zbog neuspjeha na prethodnim takmičenjima, nije u prvom krugu favorita pred početak Evropskog prvenstva.

"Nijanse će da presude, jer su ekipe približnog kvaliteta. Kao i uvijek, borba za sam vrh će da se vodi između Mađarske, Srbije, Hrvatske, Italije i nas. Naravno, ne smiju da se zaborave ni ostale ekipe - možda nemaju kvalitet za medalju, ali sigurno mogu da pokvare računicu nekoj od najjačih reprezentacija", zaključio je Pasković, jedan od petorice reprezentativaca koji je 2009. godine zajedno sa selektorom Perovićem bio klupski prvak Evrope s Primorcem.

Galerija

Bonus video: