Crnogorski vaterpolisti bolji od Grčke

"Ajkule" savladale Grke sa 7:6 na startu. Sjutrašnji rival je Srbija, koja je poražena od Španije.
0 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija, Foto: Zoran Đurić
Vaterpolo reprezentacija, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.01.2012. 19:24h

Turnir koji predstavlja generalnu probu pred Evropsko prvenstvo je počeo na pravi način za crnogorske vaterpoliste - na startu "Samarcidis kupa" tim Ranka Perovića je savladao Grčku sa 7:6.

Ovo je, inače, bio Perovićev debi na klupi "ajkula", nakon što je ljetos preuzeo reprezentaciju poslije ostavke Petra Porobića.

Crna Gora je bila konstatno u prednosti protiv Grčke, u nekoliko navrata je vodila i sa tri gola razlike, pa je pobjeda potpuno zaslužena. Čak je mogla da bude i ubjedljivija.

Vladimir Gojković je povratak u državni tim obilježio sa dva gola, koliko je dao i Aleksandar Ivović...

"Mogli smo i ranije da riješimo meč, dvije i po četvrtine smo igrali odlično, a onda se osjetio i umor od puta, koji je bio izuzetno naporan. Ipak, zadovoljan sam, dosta stvari je bilo čak i odlično, a i sama pobjeda je jako važna za samopouzdanje, iako nam rezultat nije prvi cilj na ovom turniru", rekao je selektor Perović za "Vijesti".

Bivši trener Primorca je na startu priprema reprezentacije poželio da tim djeluje mnogo brže i agresivnije u napadu. Sinoć, međutim, u Hiosu to nije bio slučaj.

"Bili smo dosta spori, na tome ćemo i dalje da radimo. Međutim, i za to postoji opravdanje, jer smo nekoliko sati prije utakmice imali jači trening, a dan ranije i proveli u putu", kazao je Perović.

Pozitivna stvar je - igra u odbrani...

"Odbrana je bila prava, odlična. Možda smo primili dva ili tri gola koja nismo smjeli, ali generalno sam zadovoljan tim segmentom", istakao je selektor "ajkula".

Crna Gora sjutra od 19 časova igra sa Srbijom, koja je u prvom kolu izgubila od Španije rezultatom 11:10.

Za taj susret Perović je najavio da će da zaigraju i tri igrača koja protiv Grčke nisu bila u sastavu. To su Darko Brguljan, Filip Klikovac i Denis Šefik.

"Cilj je da svi igrači osjete utakmice i da dobiju šansu. Oni će protiv Srbije da budu u sastavu", zaključio je Perović.

Grčka – Crna Gora 6:7 (1:1, 1:3, 2:1, 2:2)

Hios – Gradski bazen. Gledalaca: 800. Sudije: Šunc (Njemačka), Kun (Mađarska). Igrač više: Grčka 6 (2), Crna Gora 8 (2).

Grčka: Krapenos, Milonakis 1, Miralis, Kakinakis, Delkas, Teukodopulos 1, Afrudakis , Vlakopulos, Kolonvos, Fundalis 2, Ankanidis, Uligarakis 2, Galandis.

Crna Gora: Radić, Dr. Brguljan, Pasković, Petrović 1, Vukčević 1, Radović, M. Janović 1, N. Janović, Ivović 2, Zloković, Gojković 2, Jokić, Šćepanović.

Bonus video: