Šta je sa sudijama iz Herceg Novog?

"Nismo znali do sada da nećemo biti na listi. Ja sam htio da provjerim raspored suđenja i ustanovio da nisam na listi koju je dostavio naš Savez", rekao je Siniša Matijašević
204 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vaterpolo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.01.2012. 08:43h

Na listi sudija LEN-a, koju svake godine dostavljaju nacionalni savezi, nema trojice Novljana.

Siniša Matijašević, Boris Obradović i Stanko Ivanovski važe za perspektivne sudije i do sada su bili na listi arbitriranja u evropskim takmičenjima.

Međutim, kao što se može vidjeti na zvaničnom sajtu LEN-a (http://www.len.eu/cms?disciplines+waterpolo+officials) za ovu godinu Vaterpolo Savez Crne Gore nije predložio nijednog od njih.

"Nismo znali do sada da nećemo biti na listi. Ja sam htio da provjerim raspored suđenja i, kao i vi, uvidom u sajt LEN-a ustanovio da nisam na listi koju je dostavio naš Savez", rekao je najiskusniji od trojice hercegnovskih sudija, Siniša Matijašević.

On se zapitao kako je moguće da se na taj način formira lista arbitara koji će biti predloženi od strane VPSCG.

"Nije bilo nikakvog sastanka, niti komisije koja je to određivala, ili barem nas trojicu iz Herceg Novog niko o tome nije obavijestio", kazao je Matijašević.

Na zvaničnoj listi arbitara LEN-a za ovu godinu iz Crne Gore su Petar Abramović, Aleksandar Adžić, Dejan Adžić, Mario Brguljan, Andrija Đurašković, Božo Đurašković i Jovan Kontić.

I svi su iz Kotora...

Bonus video: