Janović: Bićemo pravi u Ajndhovenu

"Mislim da plasman u polufinale nije nerealan, naprotiv. Kvalitet je tu, kao i uvijek", istakao je Janović
53 pregleda 0 komentar(a)
Janović, Foto: Vesko Belojević
Janović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 02.01.2012. 21:33h

Nakon dva dana pauze za novogodišnje praznike crnogorski vaterpolisti su se danas vratili u bazen svjesni da vremena za odmor nema, da Evropsko prvenstvo polako kuca na vrata.

Do početka turnira je ostalo još 14 dana, a „ajkule” će taj period, osim za tempiranje forme, morati da iskoriste i da potpuno ukapiraju novi sistem rada koji je nametnuo novi selektor Ranko Perović.

"Navikavamo se na drugačiji način rada, novi selektor želi da igramo brže, pripreme su dosta drugačije nego do sada. U suštini, to je onaj sistem igre koji je godinama gajio Primorac, neki igrači su to imali prilike da gledaju, a neki su i sami bili dio te ekipe. Ako se gleda atmosfera, ona je za sada na visokom nivou, zalaganje takođe, svi znamo šta nas čeka u Ajndhovenu i ne štedimo se", rekao je kapiten Nikola Janović.

Reprezentacija će u Budvi da trenira do 8. januara, a onda je do 11. čeka turnir u grčkom Hiosu gdje će da igraju još domaćin, Srbija i Španija.

"Taj turnir je generalna provjera pred Evropsko prvenstvo, a nastupiće i dva tima koja su nam rivali u grupi (Srbija i Španija). Dakle, bitno je da pokažemo da vrijedimo, ali prije svega da to dokažemo sami sebi. Svi jedva čekamo taj turnir da vidimo gdje smo nakon svega što smo radili u prethodnom periodu. Rezultat i nije u prvom planu, ali svakako da ćemo da pokušamo da odigramo što bolje", kazao je Janović.

Po riječima kapitena, dobro je što na startu Evropskog prvenstva Crna Gora igra protiv Njemačke, a ne neke jače ekipe iz grupe.

"Prva utakmica je uvijek najteža i bolje je što nas čekaju Njemci nego neko od favorita u grupi. Da sam mogao da biram izabrao bih Njemačku za rivala, iako je jasno da protiv njih ne smije da bude opuštanja. Ipak, činjenica je da nas na startu čeka lakši protivnik, tako da vjerujem da ćemo pobjedom u tom susretu na najbolji način da najavimo duele sa Hrvatskom, Španijom i Srbijom koji slijede. Grupa je takva kakva je, čeka nas paklen ritam".

Iz tabora reprezentacije je na startu priprema postavljen cilj pred put u Ajndhoven, a to je plasman u polufinale.

"Mislim da on nije nerealan, naprotiv. Kvalitet je tu, kao i uvijek. U posljednje vrijeme nismo imali rezultate, ali valjda ćemo u Holandiji konačno i da budemo kompletni, tako da imamo sve preduslove da napravimo dobar rezultat", istakao je Janović.

A ako se dođe do polufinala... To je već sasvim druga priča.

"Tu već odlučuju nijanse, tanka je linija između šampiona i ekipe koja osvoji četvrto mjesto. Međutim, prvo da se fokusiramo na utakmice u grupi, već u njoj nas čeka jako težak posao", zaključio je Janović.

Bonus video: