Perović: Želim da igramo eksplozivnije

"Siguran sam da ovaj tim može da igra eksplozivnije, jer dobro znam kakve igrače imam i na šta su sve spremni", rekao je selektor "ajkula"
62 pregleda 0 komentar(a)
Crna Gora, Foto: Vesko Belojević
Crna Gora, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 27.12.2011. 22:35h

Iza crnogorskih vaterpolista je četiri dana priprema u Budvi, a od danas poslije podne u bazenu imaju i sparing partnera - do 30. decembra će da treniraju sa reprezentacijom Grčke.

I Grci su, naravno, učesnici Evropskog prvenstva koje se igra od 16. do 29. januara u Ajndhovenu, a igraće u grupi sa Mađarskom, Italijom, Holandijom, Makedonijom i Turskom.

"Planirano je pet treninga sa Grcima i svakako da će da nam koristi da radimo sa njima. Generalno, radi se jako dobro ovih dana, igrači su, izuzev njih četiri-pet, dobro pripremljeni. U petak imamo posljednji trening u ovoj godini, a u subotu će spisak da bude skraćen", kazao je selektor Ranko Perović.

Kako bi igra Crne Gore trebalo da izgleda u Ajndhovenu? Svaka promjena selektora donosi nešto novo, a Perović želi da „ajkule” već od Evropskog prvenstva izgledaju u bazenu brže nego što je to bio slučaj do sada.

"Radimo na tome da ova ekipa igra brže. Igrači koji su bili sa mnom u Primorcu su navikli na ovakav rad, dok su ostali do sada radili drugačije. Siguran sam da ovaj tim može da igra eksplozivnije, jer dobro znam kakve igrače imam i na šta su sve spremni. Naravno, nije lako, jer je vremena malo do početka Evropskog prvenstva, ali svi dajemo maksimum da se tim izdigne, jer je bilo evidentno da je izgubio na samopouzdanju u prethodnom periodu", rekao je Perović.

Selektor Crne Gore ističe da nijedna reprezentacija u Ajndhovenu ne može da ga iznenadi, ali i vjeruje da bi njegov tim mogao da zaigra na tu kartu.

"Uglavnom je sve poznato, teško da može da bude nekih iznenađenja, jer se ekipe dobro poznaju, a naši protivnici već godinama igraju zajedno. Tako da smatram da nećemo biti hendikepirani u odnosu na ostale. Možda bi upravo mi mogli da budemo za mnoge nepoznanica, s obzirom na to da planiramo da uvedemo nešto novo. Ključno je, ponavljam, da tim opet bude pun samopouzdanja, da je svjestan svog kvaliteta, da svi učestvuju podjednako. Očekujem i da konačno budemo kompletni na velikom takmičenju", istakao je Perović.

Crnogorski vaterpolisti dobijaju slobodno 31. decembra i 1. januara, a od 8. do 11. će da učestvuje na turniru u Hiosu sa Grčkom, Srbijom i Španijom.

Bonus video: