Jadran protiv Budve, okršaj za primat u Crnoj Gori

Iz oba tima ne priznaju da su favoriti - Jadran uprkos tome što je domaćin, a Budva iako ima prednost iz prve utakmice
0 komentar(a)
Jokić, Foto: Boris Pejović
Jokić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.12.2011. 08:58h

Jadran i Budva su od pet trofeja pobjednika Kupa Crne Gore osvojili po dva, a nakon večerašnjeg okršaja u Igalu postaće jasno koji od ova dva kluba preuzima primat.

Revanš finala Kupa je zakazan za 18 časova, Budva brani minimalnu pobjedu iz prve utakmice (12:11), ali najavljuje igru na pobjedu, dok Jadran očekuje da, prije svega, ispravi greške iz budvanskog duela i da sezonu u kojoj je pretrpio velike promjene u igračkom kadru već sada kruniše trofejom...

Novljani su u prve dvije godine, od kada se igra samostalna liga, osvajali ovo takmičenje, Budva je bila najbolja u sezonama 2008/09. i 2010/11, a Primorac 2010.

Gojković: Da pobijedimo u najvažnijem meču

Iz oba tima ne priznaju da su favoriti - Jadran uprkos tome što je domaćin, a Budva iako ima prednost iz prve utakmice.

Ipak, zbog nepredvidivosti i nijansi koje odlučuju ovakve mečeve, favorit gotovo i da ne postoji.

"Ostala je još jedna utakmica da završimo polusezonu u kojoj smo uradili mnogo više od očekivanog - odlično stojimo u Evroligi, a u Jadranskoj ligi smo zauzeli 5. mjesto i plasirali se u doigravanje", rekao je kapiten Jadrana Vladimir Gojković.

Trofej bi bio kruna polusezone i nagrada za sve na Škveru.

"Na početku nismo razmišljali o trofejima, ali kako se razvijala sezona i mi pokazivali sve bolju igru, očekivanja su sve veća. Tako da mislim da imamo šanse da se domognemo trofeja, jer imamo rezultat koji je otvoren. Uz to, ove godine smo mnogo puta dokazali da, iako imamo mlad sastav, možemo da igramo dobro i u teškim trenucima, dokazali smo da na našem bazenu ne može ni moćni Pro Reko da se naigra. Zato mislim da ima dosta prostora za optimizam da ćemo najvažniju utakmicu u ovom dijelu sezone da riješimo u našu korist", kazao je Gojković.

Crnogorski reprezentativac je nakon meča sa Rekom u srijedu osjećao veliku umor, nakon što je odigrao cijelu utakmicu.

"Bio sam iscrpljen i zaista mi je bio neophodan odmor. Sada sam dobro i potpuno spreman za revanš finala Kupa, kao uostalom i cijela ekipa", istakao je Gojković.

Budvani pucaju od samopouzdanja

Nakon tri vezane pobjede u gostima (dvije u Jadranskoj ligi i jedne u Evroligi), Budva je stekla samopouzdanje koje je donedavno bilo poljuljano.

Posljednji trijumf u nizu, u Atini, praktično je spasao sezonu, jer su Budvani sada opet na pravom kursu kada je u pitanju plasman u četvrtfinale Evrolige.

Tim Draga Pejakovića zato vjeruje da može i u Igalu da nastavi seriju.

"Forma je u usponu, to je definitivno, iz meča u meč igramo sve bolje. Ova utakmica sa Jadranom je sigurno i najteža, jer je u igri trofej i pritisak je veći. Imamo taj gol prednosti, ali bilo bi suludo razmišljati da branimo trijumf. Na kraju krajeva, nemamo ni šta da branimo, nije to nikakva prednost", jasan je Predrag Jokić.

Bek atuelnog osvajača duple krune vjeruje da je u ovom momentu jedina prednost njegovog tima iskustvo.

"Iskusniji smo, to možda jeste mala prednost, ali nije presudna. Jadran, sa druge strane, ima dužu klupu od nas, dosta mladih igrača koji dobijaju minutažu, od Subotića, Tešanovića, Latinovića... Mi to nemamo, ali sigurno da imamo pokriće za optimizam, jer smo vratili samopouzdanje pobjedom nad Vuljagmenijem. Najzad smo i kompletni i vjerujem da možemo da odbranimo trofej", kazao je Jokić.

Budva nije apsolutni favorit

Budva je pred početak sezone po mnogima bila već viđena kao vladar crnogorskog vaterpola, s obzirom na to da je Jadran promijenio gotovo cijeli tim, a Primorac totalno podmladio ekipu.

Ipak, Predrag Jokić ističe da su te prognoze bile pomalo zlonamjerne.

"Da smo toliki favoriti, sada ne bismo pričali o našim šansama da se osvoji Kup, valjda bi sve bilo riješeno. Stalno se priča kako smo najbolji, kako Budva ima pet reprezentativaca, ali ja bih prije rekao da je to prebacivanje pritiska na nas, zato se i ne osvrćemo na to. Sa ovakvom ekipom, u kojoj ima mnogo mladih igrača, kojima je ovo tek prva sezona u seniorskom timu, nemoguće je da budemo apsolutni favoriti - rekao je Jokić.

Bonus video: