Vrtić iz Novog testira velikana

Tim Ivice Tucaka je u prošlom kolu u gostima s Rekom pokazao da nije slučajno dio elite. Tada su Đenovljani slavili rezultatom 10:8 u uzbudljivom finišu
0 komentar(a)
Vaterpolisti Jadrana, Foto: Vesko Belojević
Vaterpolisti Jadrana, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 14.12.2011. 10:03h

Jadran večeras nema šta da izgubi - u Igalo dolazi najveći mogući protivnik u ovom trenutku, tim koji godinama pomjera granice u evropskim okvirima i koji ove sezone želi da vrati primat u Evroligi.

Novljani znaju da protiv Reka i nemaju velike šanse, ali ništa nije nemoguće, pogotovo ako se zna da je italijanski tim već obezbijedio prvo mjesto u grupi i plasman u četvrtfinale.

Tim Ivice Tucaka je u prošlom kolu u gostima s Rekom pokazao da nije slučajno dio elite. Tada su Đenovljani slavili rezultatom 10:8 u uzbudljivom finišu.

"Upravo je taj meč pokazao da ako se neke stvari poklope, imamo osnova da se nadamo nekom pozitivnom rezultatu i u ovom meču. Naravno, Pro Reko je apsolutni favorit i tu nema nikakve dileme. Međutim, ova utakmica svakako ništa ne znači u rezultatskom smislu, jer se ne zanosimo da ćemo bodove koji znače prolaz da osvojimo baš protiv velikog Reka. Ovaj meč nam je značajan u smislu što bolje pripreme za Budvu i revanš finala Kupa Crne Gore, kao i dokazivanja mladih igrača u duelima s trenutno najjačom vaterpolo silom na planeti", rekao je Miloš Šćepanović.

Ako ništa drugo, valjda je spektakl u Igalu zagarantovan, kako god da se završi okršaj na Škveru. Pogotovo ako se zna činjenica da će večeras za Pro Reko da nastupe i trojica bivših igrača Jadrana i rođeni Novljani - crnogorski reprezentativci Aleksandar Ivović i Boris Zloković, te Andrija Prlainović.

"Tražićemo svoju šansu, što da ne. Mislim da će utakmica s Pro Rekom da bude zaista veliki vaterpolo događaj i sigurno spektakl za svakoga ko voli ovaj sport", kazao je Šćepanović.

Jadran tri kola prije kraja ima isti broj bodova sa Spartakom (po četiri), s tim što su igrali neriješeno s ruskim timom u Volgogradu. S istim rivalom Jadran igra u posljednjem kolu na svom bazenu.

Ivović: Imam posebne emocije kada igram u Igalu

Aleksandar Ivović prvi put u karijeri dolazi na bazen Instituta „Simo Milošević” kao protivnički igrač.

"Obezbijedili smo prvo mjesto, a Jadran će imati svoju šansu da ovjeri drugu poziciju, ako ne prije, onda u posljednjem kolu sa Spartakom na svom bazenu. Tako da bez pritiska rezultata ovaj meč može biti lijep za gledanje, a i ja bih volio da publika uživa u ovom meču, jer sam naravno posebno emotivno vezan za bazen na kojem sam postao igrač", rekao je Ivović.

Emocije su, dakle, tu, ali crnogorski reprezentativac mora da pruži maksimum za italijansk tim.

"Profesionalac sam i daću sve za svoj klub, ali je nesporno da postoje posebne emocije pred prvi nastup protiv Jadrana na bazenu u Igalu", kazao je Ivović.

Bonus video: