Prva meč lopta Jadran Carina protiv Budve je večeras na Škveru

Jadran Carine večeras (19 h) imaju priliku da završe finalnu seriju protiv Budve, i šestu uzastopnu titulu proslave na Škveru
86 pregleda 0 komentar(a)
VK Jadran Carine, Foto: Waterpolo.hu
VK Jadran Carine, Foto: Waterpolo.hu
Ažurirano: 05.05.2018. 07:29h

Nakon dvije pobjede u finalnoj seriji za prvaka Crne Gore u vaterpolu, Jadran Carine večeras od 19 sati će protiv Budve, u bazenu Instituta "Simo Milošević" u Igalu, imati prvu meč loptu. Ukoliko opravdaju ulogu apsolutnog favorita, vaterpolistima Jadran Carina biće to šesta uzastopna titula državnog prvaka, osma od sticanja nezavisnosti.

Ako su mjerilo prethodne dvije utakmice finalne serije, onda će se večeras slaviti na Škveru. Novljani su prvi meč pred svojom publikom dobili sa 11:7, a tri dana ranije u Budvi su bili još ubjedljiviji i dobili su utakmicu sa 14:7. Ukoliko se na Škveru dogodi sportsko čudo, finalna serija bi se nastavila eventualnim četvrtim i petim mečom, 12. i 15. maja.

Najefikasniji pojedinac u obje utakmice finalne serije sa po četiri postigunuta gola bio je mladi vaterpolista Jadran Carina, Filip Gardašević.

"Mi razmišljamo samo o pobjedi, jer naš cilj je titula. Mi, međutim, nećemo potcijeniti Budvu, jer znala je tokom sezone da odigra velike utakmice. Poštujemo vaterpoliste iz protivničke ekipe, a i tim su koji može da iznenadi. Da se to ne bi dogodilo svi smo spremni da pružimo maksimum. Uz čvrstu odbranu i dobrom tranzicijom ka napadu znamo da možemo da seriju završimo večeras", rekao je Filip Gardašević.

Prvi duel na Škveru, tačnije njegova prva polovina, pokazala je da se Budva ne smije potcijeniti, jer je vodila 3:1. Drugi susret, međutim, bolje je otvorio Jadran, koji je postizao golove u prvim minutima svake četvrtine.

Presingom na sredini bazena, vaterpolisti aktuelnog šampiona su primoravali Budvane na greške i dozvoljavali su Novljanima brojne prilike iz kontre. Ipak, Budvani su na momente parirali favorizovanom rivalu, najviše zahvaljujući brzini u bazenu srpskog internacionalca Srđana Vuksanovića, te drskosti i sjajnom šutu Bogdana Vujaševića.

"Moramo da odigramo kao na startu prve utakmice finalne serije. Da se odupremo tom presingu i onemogućimo im kontru kao što smo uradili u prve dvije četvrtine u prethodnoj utakmici u Igalu. To neće biti lako, jer iskusnija su ekipa sa mnogo dužom klupom i mogu da isprate taj žestok ritam. Sa druge strane, mi moramo koristiti šanse, ispoštavati jedni druge prilikom proigravanja, ispoštovati dogovoreno sa trenerom i ispoštovati sebe. Samo tako možemo parirati ekipi kao što je Jadran", istakao je Vuksanović.

Bonus video: