Beograd domaćin EP u vaterpolu 2016.

Takmičenje će biti održano u januaru 2016. godine budući da će u avgustu biti održane Olimpijske igre u Rio De Žaneiru
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.12.2011. 14:08h

Beograd će biti domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. odlučio je danas biro Evropske plivačke i vaterpolo federacije(LEN) na sastanku u poljskom Šćećinu.

"Prije svega želim da čestitam svima koji su naporno radili na pripremanju kandidature. Konkurencija je bila žestoka a u igri su po raznim osnovama bili Berlin, Ljubljana, Istanbul, Stokholm i još neki gradovi ", rekao je generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Marko Stefanović.

Kandidatura Beograda je predstavljena tokom prijepodneva, a odluka Biroa LEN se očekivala u toku popodneva, ali su čelnici te organizacije brzo odlučili da je glavni grad Srbije najbolji kandidat za organizaciju prvenstva Evrope.

Takmičenje će biti održano u januaru 2016. godine budući da će u avgustu biti održane Olimpijske igre u Rio De Žaneiru a iz Vaterpolo saveza je ranije najavljeno da će mečevi biti održani na zatvorenim beogradskim bazenima a postoji mogućnost da se najvažniji mečevi igraju u bazenu koji bi bio posebno za tu priliku postavljen u Hali Pionir.

"Sada nam predstoji posao kod kuće, Do šampionata ima još četiri godine jer je termin januar 2016 i moramo da napravimo operativni plan", kazao je Stefanović.

Beograd je bio domaćin Evropskog prvenstva i 2006. godine kada je Srbija prvi put nastupala samostalno i uspjela da osvoji trofej a mečevi su igrani na otvorenom bazenu plivališta Tašmajdan.

Bonus video: