Za kraj samo prestiž ostao

Sva tri crnogorska kluba igraju u gostima - Jadran u Splitu sa POŠK-om, Budva ide na nogu Medvešćaku, dok Primorac igra protiv Kopra u Sloveniji.
0 komentar(a)
Budva - Jadran, Foto: Vesko Belojević
Budva - Jadran, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.12.2011. 09:58h

Pred posljednje kolo u regionalnom takmičenju sve je poznato, tako da večerašnji mečevi i ne donose veliku neizvjesnost. Sva tri crnogorska kluba igraju u gostima - Jadran u Splitu sa POŠK-om, Budva ide na nogu Medvešćaku, dok Primorac igra protiv Kopra u Sloveniji.

Kao što je poznato, samo je Jadran izborio plasman u razigravanje za fajnl-for Jadranske lige. Igraće se mini liga od šest klubova (raspored se određuje po Bergerovoj tablici), a četiri prvoplasirana idu na završni turnir.

"Svakako da smo apsolutni favoriti protiv POŠK-a i da idemo da pobijedimo. Nećemo, međutim, da dozvolimo da u ovaj meč ne uđemo maksimalno ozbiljno. Iako nam duel sa Splićanima ništa ne znači u takmičarskom, bitan nam je mnogo u igračkom smislu, pa ćemo ovaj duel morati da iskoristimo za što bolju pripremu za najvažniji meč u ovom dijelu sezone - revanš sa Budvom u finalu Kupa. Zaista smo se odlično spremali, u tome nam je mnogo značila i činjenica da smo u prethodnom kolu bili slobodni i to iskoristili za pojačani rad", kazao je jedan iz plejade Jadranovih mladića, Đorđe Tešanović.

Budvi gostovanje Medvešćaku treba da posluži kao posljednja provjera za vjerovatno odlučujući meč za plasman među osam najboljih u Evroligi (u srijedu gostuje Vuljagmeniju), kao i revanš finala Kupa Crne Gore protiv Jadrana - taj meč se igra 18. decembra u Igalu.

"Već odavno smo okrenuti Vuljagmeniju, jer je poznato da u tom meču moramo da slavimo ako želimo da zadržimo šanse u Evroligi. Odmah potom slijedi Jadran, pa ćemo da pokušamo da u večerašnjoj utakmici i podignemo samopouzdanje pred te utakmice. Očekujem pobjedu", rekao je Darko Brguljan.

Primorac, s druge strane, nema ambicije, sem da pokuša da u posljednjem meču regularnog dijela ostvari trijumf u Jadranskoj ligi koji čeka još od početka 1. oktobra.

Kotorani će u ponedjeljak da odigraju i zaostalu utakmicu 12. kola - u drevni grad stiže Pro Reko.

"Čeka nas težak meč, kao što je i svaki ove sezone za mladu ekipu Primorca. To, međutim, ne znači da se predajemo, želimo da osvojimo bodove", istakao je trener Primorca Vido Lompar.

Parovi 13. kola

Kopar - Primorac (17)

Medvešćak - Budva (18)

POŠK - Jadran HN (18)

Mornar - Pro Reko (19.30)

Ranije

Šibenik - Primorje 8:18

Jadran Split - Mladost 6:10

Slobodan je Jug

Bonus video: