Perović: Mladi su nagrađeni pozivom

Crnogorski vaterpolisti su juče odradili dva treninga, tako je planirano i za danas, nakon čega se igrači vraćaju klupskim obavezama
61 pregleda 0 komentar(a)
Crna Gora, Foto: Luka Zeković
Crna Gora, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.12.2011. 22:58h

Veliki broj mladih, kao i pojavljivanje četvorice novajlija u nacionalni tim obilježili su drugo okupljanje vaterpolo reprezentacije od kada je selektor Ranko Perović.

Naravno, nisu u pitanju nikakvi rezovi, iako nedostaje čak 10 internacionalaca (plus Milan Tičić zbog bolesti) koji zbog klupskih obaveza nisu bili u mogućnosti da se pojave na dvodnevne pripreme.

Tako su šansu za ovu akciju dobili Luka Sekulić iz Jadrana, tandem Primorca Nikola Marković i Nikola Murišić, te golman Budve Dejan Lazović.

"Poznato je da nismo mogli da računamo na veliki broj igrača, kao i da sam za ovo okupljanje pozvao i neke mlade snage, koje sam na neki način nagradio što su dio reprezentacije. Možda je njima i malo teže nego što su navikli, ali u suštini treninzi i nisu toliko naporni, najbitnije je što smo na okupu, jer svaki trener ima svoje metode rada", rekao je Perović.

Bivši trener Primorca ističe da u planu ima još nekoliko mlađih igrača koje želi da priključi reprezentaciji, ali da u ovom trenutku nije vrijeme za to, jer naredno okupljanje (23. decembar) označava početak priprema za Evropsko prvenstvo u Ajndhovenu.

"Imamo još dva, tri imena, ali ovog puta nisam želio da pozivam više igrača. Pripreme za Evropsko prvenstvo počinju 23. decembra, tu će da se radi ozbiljno. Nadam se da ćemo od prvog dana da budemo kompletni i da ćemo na vrijeme da počnemo sa radom pred put u Holandiju", istakao je Perović.

Crnogorski vaterpolisti su danas odradili dva treninga, tako je planirano i za sjutra, nakon čega se igrači vraćaju klupskim obavezama.

Bonus video: