Budvani osvojili Split

Napokon je i Budva dobila jedan izjednačen meč - vaterpolisti iz metropole crnogorskog turizma savladali su Mornar u Splitu sa 11:10.
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.11.2011. 22:30h

Napokon je i Budva dobila jedan izjednačen meč - vaterpolisti iz metropole crnogorskog turizma savladali su Mornar u Splitu sa 11:10.

U utakmici koja kvalitetom nije mogla da zadovolji oko 300 gledalaca, nijedna ekipa nije mogla da napravi razliku. Splićani su. doduše, sredinom druge četvrtine vodili 6:4 i imali nekoliko prilika da uvećaju prednost, ali su ih propustili.

Budvani su znali da iskoriste šansu - serijom 5:0 su preokrenuli na 9:6 i stekli višak koji su sačuvali do kraja. Mornar je pokušao da dostigne minus, ali nisu mogli ni do boda...

Zanimljivo, svih 11 golova za tim Draga Pejakovića postigla su četiri igrača - Nikola Vukčević je upisao četiri, Darko Brguljan tri, Predrag Jokić i Bojan Milošević dva pogotka.

Pobjedom na Poljudu, Budvani su zadržali teoretske šanse da se domognu završnog turnira, na kojem učestvuje šest najboljih ekipa Jadranske lige. To je, međutim, jako teško da se ostvari - Jokić i drugovi moraju da dobiju Kopar na bazenu „Dragan Trifunović” i Medvešćak u Zagrebu, a da Mornar nakon četiri uzastopna poraza doživi još dva u posljednja dva kola.

Jedan je već upisan, jer u 13. rundi u Split stiže Pro Reko, tako da će situacija biti potpuno jasna u subotu, kada bi Primorac pobjedom nad Mornarom mogao da učini veliku uslugu komšijama...

Mornar - Budva 10:11 (4:4, 2:2, 1:3, 3:2)

Split - Mali bazen u Poljudu. Gledalaca: 300. Sudije: Rak (Hrvatska), Obradović (Crna Gora). Igrač više: Mornar 11 (8), Budva 8 (5). Peterci: Mornar 1 (0).

Mornar: Bijač (16 odbrana), Burić, Marinić-Kragić 1, Ćorušić, Kalebić, Oreb 2, Jerković 1, Podrug, Čagalj, Antonijević 1, Marelja 2, Čalić, Ban 3, Lozina.

Budva M:tel: Lazović (10 odbrana), Dončić, Đurđić, Danilović, Ljubanović, Konatar, Brguljan 3, Radović, Vukčević 4, Milošević 2, Trbojević, Jokić 2, Radunović, Kovačević.

Bonus video: