Jadran već upisao bodove, Budva u Splitu

Novljani veliki favoriti u Šibeniku, dok aktuelni šampion Crne Gore gostuje Mornaru u Splitu
53 pregleda 0 komentar(a)
Jadran, Foto: Boris Pejović
Jadran, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.11.2011. 09:28h

Poslije očekivanog poraza od Pro Reka u Evroligi, Jadran se opet okreće Jadranskoj ligi - u 11. kolu Novljani gostuju Šibeniku (20.30), timu koji ove sezone u regionalnom takmičenju nije osvojio ni bod.

"Očekujemo pobjedu u Šibeniku, situacija na tabeli i razlika u kvalitetu to jasno pokazuju. Međutim, moraćemo ozbiljno da uđemo u meč, bez obzira na sve, bazen u Šibeniku je uvijek teško osvojiti. Uz to, iza nas je veliki broj teških utakmica i napornih putovanja, zato je prisutan i umor, ali se nadam da to neće da se odrazi na rezultate", rekao je fenomenalni centar Jadrana Danijel Premuš.

Tim sa Škvera je u subotu odigrao odličan meč protiv Reka, a Premuš je u toj utakmici postigao pet golova. Upravo igra protiv italijanskog velikana, ali i gotovo sve utakmice u ovoj sezoni (izuzev debakla u Splitu protiv Mornara), podmlađenoj ekipi Jadrana daju za pravo da u meč sa Šibenikom uđe kao izraziti favorit.

"Ukoliko meču pristupimo kako treba, maksimalno ozbiljno i koncentrisano, i odigramo na nivou naših prethodnih utakmica, siguran sam da pobjeda neće doći u pitanje. Zato već računamo na bodove sa ovog gostovanja", kaže Premuš, dodajući da će igračima da prija odmor koji slijedi, jer je u sljedećem kolu Jadranske lige Jadran slobodan.

Budvani gostuju Mornaru

Budvi su ostale samo teoretske šanse da se domogne razigravanja za fajnl-for, a zadržaće ih samo u slučaju trijumfa protiv Mornara u Splitu (19.30 časova).

Splićani imaju tri poraza u nizu (nakon šest vezanih pobjeda), ali su i dalje u odličnoj poziciji na tabeli, pa je jasno da tim Draga Pejakovića očekuje težak posao na bazenu u Poljudu.

"Mornar je igrama do sada pokazao da je ozbiljan sastav i da rezultati nisu slučajni. Ne možemo da prijetimo nikom, možemo samo da obećamo veliku borbu. Ovaj tim u svakoj utakmici ide na pobjedu, tako će biti i u Splitu. Uvjeren sam da ćemo iskoristiti svaku šansu koja nam se ukaže", rekao je mladi igrač Budvana Marko Konatar.

Konatar je zadovoljan i minutažom koju on i ostali mladi igrači Budve dobijaju ove sezone.

"Na nama je da u svakom meču dajemo sve od sebe, da se nametnemo. Tako je bilo do sada, nema razloga da ne bude i ubuduće", istakao je Konatar.

Parovi 11. kola

Mornar - Budva

Šibenik - Jadran

Jadran Split - Jug

Medvešćak - Primorje

Kopar - Mladost

Ponedjeljak (12. decembar)

Primorac - Pro Reko

Slobodan je POŠK

Bonus video: