Tucak: Nemamo iluzija

„Ovo je za moju ekipu najlakša utakmica”, kazao je trener Jadrana Ivica Tucak uoči meča sa Pro Rekom.
0 komentar(a)
Vaterpolisti Jadrana, Foto: Vesko Belojević
Vaterpolisti Jadrana, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 26.11.2011. 09:58h

„Ovo je za moju ekipu najlakša utakmica”.

Te riječi trenera Jadrana, Ivice Tucaka, najbolje opisuju ono što čeka njegov tim u večerašnjem meču 3. kola grupe D - Novljani gostuju moćnom Pro Reku. Hrvatski stručnjak svoju konstataciju pravda činjenicom da njegovi izabranici nemaju apsolutno nikakav imperativ u duelu sa najjačim vaterpolo timom na svijetu.

"Nemamo nikakve iluzije da možemo da ostvarimo bilo kakav pozitivan rezultat u meču sa Rekom. Ovo je praktično dodatna prilika našim mladim igračima da igraju protiv velikih vaterpolo imena, koja su u sastavu najjače ekipe na svijetu i pokušaju da svojim maksimalnim zalaganjem pokažu da nisu slučajnost dobri rezultati koje smo napravili ove sezone", kaže Tucak.

A rezultati su i više nego dobri, jer je Jadran u sezoni kada je potpuno podmlađen i kada su ga svi svrstali u red autsajdera, već napravio veliki korak ka plasmanu u sljedeći krug Evrolige pobjedom nad Marsejom u Igalu i osvajanjem boda protiv Spartaka u Volgogradu. Na taj način ekipa sa Škvera je najozbiljniji kandidat za osvajanje drugog mjesta u D grupi, jer je prva pozicija rezervisana za Pro Reko.

"U rezultatskom smislu ovaj meč nije nimalo bitan, jer su tu već bodovi upisani Italijanima. Zbog toga ćemo da probamo da igramo našu igru i da se pripremamo za bitne mečeve koji nas očekuju - protiv Šibenika i POŠK-a u Jadranskoj ligi i za onaj najvažniji u ovom dijelu, protiv Budve u revanšu finala Kupa", konstatovao je Tucak.

Ekipa sa Škvera juče je otputovala u Đenovu, a utakmica na bazenu u Reku počinje u 20.30 časova.

Bonus video: