Brguljan: Mi se pitamo

"Ako ponovimo partiju kao protiv Jadrana, mislim da pobjeda neće doći u pitanje", poručio je Darko Brguljan.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.11.2011. 09:28h

Budva je ove sezone navikla na mečeve u kojima greške ne smije da bude, a izuzetak nije ni večerašnja utakmica protiv Vuljagmenija, jer je tim iz metropole crnogorskog turizma ponovo u situaciji u kojoj se priznaje samo trijumf...

Aktuelni osvajač duple krune je do sada u Evroligi upisao po pobjedu (kod kuće protiv Olimpijakosa) i poraz (u Rijeci od Primorja), a okršaj sa drugim grčkim predstavnikom bi trebalo da ponudi odgovor na pitanje da li je tim Draga Pejakovića zaista prvi favorit da zauzme 2. mjesto u grupi.

Ako se pogleda malo unazad, jasno je da je Budva podigla formu - upisala je tri pobjede u nizu protiv Olimpijakosa, Primorca i Jadrana u prvom meču finala Kupa Crne Gore.

"Ako ponovimo partiju kao protiv Jadrana, mislim da pobjeda neće doći u pitanje", poručio je Darko Brguljan.

Budva je protiv Novljana odigrala vjerovatno najbolji meč u sezoni, pa svi vjeruju da dolaze bolji dani. Ali, neće biti lako, jer će Milan Tičić da preskoči i drugi vezani meč.

"Podigli smo formu, vjerujem i da smo kvalitetniji tim od Vuljagmenija i da smo favoriti, najviše zbog činjenice da igramo na svom bazenu. Grci, ipak, ne smiju da se potcijene, posebno moramo da obratimo pažnju na Afrudakisa. Ako njega zaustavimo, odradili smo veliki dio posla", jasan je Brguljan.

Crnogorski reprezentativac vjeruje da je Vuljagmeni na istom nivou kao i Olimpijakos, koji je već pao u Budvi.

"Vuljagmeni je, istina, lider u grčkom šampionatu, ali je kvalitetom jednak sa Olimpijakosom, koji nas je namučio u Budvi. Ipak, sada je situacija drugačija, jer tada smo bili u seriji poraza i sa mnogo grča smo ušli u meč... Večeras to neće biti slučaj. Pobjeda protiv Vuljagmenija bi vjerovatno bila ključna za drugo mjesto u grupi, ali siguran sam da imamo kvalitet i da osvojimo neki bod na strani protiv grčkih timova", zaključio je Brguljan.

Parovi

Grupa A

Budva - Vuljagmeni (18)

Olimpijakos - Primorje (18)

Grupa B

Mladost - Špandau (18)

Jug - Vojvodina(18)

Grupa C

Partizan - Eger (20)

Vašaš - Seged (20)

Grupa D

Marsej - Spartak (19.30)

Pro Reko - Jadran (20.30)