Budvi gol prednosti za revanš

Budvani su večeras u svom bazenu savladali Jadran 12:11 (4:3, 4:3, 3:5, 1:0). Revanš meč igra se 18. decembra u Igalu.
50 pregleda 0 komentar(a)
Jokić, Foto: Boris Pejović
Jokić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.11.2011. 18:37h

Vaterpolisti Budve stekli su gol prednosti u prvom meču finala Kupa Crne Gore - Budvani su večeras u svom bazenu savladali Jadran 12:11 (4:3, 4:3, 3:5, 1:0).

Jadran nijednom nije vodio tokom meča, dok je Budva u četiri navrata imala dva gola prednosti (7:5, 8:6, 9:7, 10:8)

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Predrag Jojkić i Darko Brguljan sa po tri gola, Nikola Vukčević je postigao dva, te Janko Radović, Marko Konatar, Damjan Danilović i Bojan Milošević po jedan.

Po četiri pogotka za Jadran postigli su Gavril Subotić i Danijel Premuš, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Marin Beltrame, Luka Sekulić i Đorđe Tešanović.

Revanš meč igra se 18. decembra u Igalu.

Tucak: Dobro smo prošliBudva je, dakle, ispunila cilj u prvom meču, a trener Drago Pejaković je bio zadovoljan izdanjem svog tima, iako je bilo grešaka.

"Mislim da na kraju i treba da žalimo što naš trijumf nije ubjedljiviji, ali i prije meča sam rekao da bih bio zadovoljan i minimalnom pobjedom. Bili smo bolji tim, iako smo pravili neke greške koje smo se dogovorili da ne pravimo, a treba da naglasimo i da nismo mogli da računamo na kapitena Milana Tičića", rekao je Pejaković.

Vjeruje da će Budva da odbrani trofej pobjednika Kupa.

"U svakom slučaju, očekujem da do revanša budemo još bolji i da izađemo kao pobjednici iz ovog dvomeča", rekao je Pejaković.

Šef stručnog štaba Jadrana Ivica Tucak je bio nezadovoljan, ali ne rezultatom, već igrom svog tima.

"Rezultatom i mogu da budem zadovoljan, jer je on odličan u odnosu na igru koji smo pružili. Ipak, treba imati u vidu i da je većina igrača iz moje ekipe prvi put učestvovala u utakmici ovakve važnosti", istakao je hrvatski stručnjak.

Budva - Jadran 12:11 (4:3, 4:3, 3:5, 1:0)Budva - Bazen „Dragan Trifunović”. Gledalaca: 300. Sudije: A. Adžić, Abramović (Kotor). Igrač više: Budva 9 (6), Jadran 13 (6). Peterci: Budva 1 (1), Jadran 1 (1).

Budva: Lazović (sedam odbrana), Dončić, Đurđić, Danilović 1, Ljubanović, Vukmirović, Brguljan 3, Radović 1, Vukčević 2, Milošević 1, Jokić 3, Trbojević, Radunović, Konatar 1.

Jadran: Šćepanović (pet odbrana), Sekulić 1, Sarić, Tešanović 1, Vidović, Latinović, Baničević, Gojković, Premuš 4, Subotić 4, Beltrame 1, Tomašević, Kandić, Krizman.

Bonus video: