Budva protiv Jadrana, okršaj za prvi trofej u sezoni

U ovom trenutku je i teško reći ko je favorit - Jadran je ove sezone pokazao mnogo više od Budve, na čijoj strani je iskustvo...
53 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolo, Foto: Vesko Belojević
Vaterpolo, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 21.11.2011. 21:28h

Za prvi trofej boriće se i jedina dva ozbiljna crnogorski tima u sezoni - Budva i Jadran.

Kup Crne Gore je uvijek označavao i početak rata u bazenu i van njega, tenzije su dostizale vrhunac, na meti su najčešće bile sudije, a prošle sezone je dominirao „slučaj Brguljan”.

Možda su sada svi akteri naučili lekciju, valjda je i vrijeme da se o jednom trofeju u crnogorskom vaterpolu odlučuje isključivo u vodi.

U ovom trenutku je i teško reći ko je favorit - Jadran je ove sezone pokazao mnogo više od Budve, na čijoj strani je iskustvo...

Budva je u prethodnom periodu prošla kroz pakao - od smjene trenera, slabe igre, do velike serije poraza, ali sada sve probleme mora da gurne u stranu i opravda ulogu favorita koju je sama sebi nametnula pred start sezone.

"Naša forma je u usponu, iako sam siguran da možemo da igramo još bolje. Moramo u hodu da ispravljamo greške i vjerujem da možemo da pobijedimo u prvom meču", rekao je trener Budve Drago Pejaković.

Bivši igrač i Budve i Jadrana bi pred revanš u Igalu (22. decembra) potpisao i minimalni trijumf.

"Najvažnije je da slavimo, a ne bih imao ništa protiv da to bude sa jednim golom razlike. Jasno je da je ovaj meč samo prvo poluvrijeme, da će odluka da padne u Igalu".

Problem za aktuelnog osvajača duple krune predstavlja odsustvo Milana Tičića - gotovo je izvjesno da zbog zdravstvenih problema neće da zaigra u sjutrašnjem susretu.

"To nam otežava posao, jer je Tičić jako bitan igrač za nas, pogotovo u odbrani. U prvom meču sa Jadranom nam je Premuš stvorio mnogo problema na poziciji centra, sada moramo to da ispravimo", kazao je Pejaković.

Jadran je pred početak sezone bio prilična nepoznanica, ali je sjajnim partijama u regionalnom takmičenju i Evroligi pokazao da može da bude konkurent Budvi u borbi za oba trofeja u domaćim okvirima ove sezone.

"Sigurno da na početku sezone nismo razmišljali o trofejima i takvih ambicija nismo imali, ali kako su se stvari razvijale ispostavilo se da igramo mnogo bolje od očekivanog i došli smo u situaciju da se ravnopravno borimo za osvajanje ovog trofeja. Budva je na papiru bolja od nas, jer u svojim redovima ima šest, sedam reprezentativaca.

Uz to, ima i prvu postavu koja je skoro ista kao prošle godine, dok smo mi u potpunosti podmladili ekipu. Ove godine smo ih pobijedili u njihovom bazenu i tu se vidjelo da možemo da igramo protiv njih", istakao je kapiten Jadrana Vladimir Gojković.

Ipak, niko se na Škveru ne zanosi da će sjutra da bude sličan meč kao onaj koji je odigran prije više od mjesec.

"Situacija je sada drugačija. Ovo je finale Kupa i u taj meč se ulazi drugačije. Budva je takođe dosta uradila u ovom periodu da podignu svoju igru, ali mislim da i mi igramo sve bolje, tako da možemo da napravimo dobar rezultat", zaključio je Gojković.

Bonus video: