Jokić spriječio blamažu, Budva pobijedila Primorac

Budvanski tim prekinuo je seriju od šest uzastopih poraza u regionalnoj ligi i zabilježio treći trijumf.
0 komentar(a)
Jokić, Foto: V. BELOJEVIĆ
Jokić, Foto: V. BELOJEVIĆ
Ažurirano: 18.11.2011. 20:13h

Budva je prekinula seriju od šest poraza u regionalnom takmičenju, ali daleko od toga da je imala lak posao protiv podmlađenog Primorca.

Budvani su, naime, prelomili utakmicu tek četiri minuta prije kraja kada je Predrag Jokić sa dva gola (sa igračem više i iz peterca) donio aktuelnom osvajaču duple krune tek treći trijumf u Jadranskoj ligi.

Primorac je definitivno bio blizu da favorita zakine za bodove, jer je u drugoj četvrtini vodio i sa dva gola razlike (6:4).

U finišu su, međutim, do izražaja došli kvalitet i iskustvo domaćina...

"Igrom i ne možemo da budemo zadovoljni, ali dosta nas je poremetio i izostanak Damjana Danilovića, koji nije igrao zbog prehlade. A u ovakvoj ekipi Budve se osjeti kada nema nekog od iskusnijih", rekao je Jokić, strijelac pet pogodaka.

Budva je već odavno okrenuta prvom meču Kupa Crne Gore protiv Jadrana koji se igra u utorak.

"Nije alibi za ne baš sjajnu igru, ali nama je najvažnije da podignemo fizičku spremu za duel sa Jadranom. Mladi igrači Primorca su možda odigrali i iznad svojih mogućnosti u ovom trenutku, a najvažnije je da smo osvojili tri boda", kazao je Jokić.

Budva - Primorac 12:10 (3:3, 3:4, 4:2, 2:1)Budva - Bazen „Dragan Trifunović”. Gledalaca: 200. Sudije: Rak (Hrvatska), Matijašević (Crna Gora). Igrač više: Budva 9 (6), Primorac 10 (5). Peterci: Budva 2 (2).

Budva: Lazović, Dončić, Đurđić, Kovačević, Ljubanović, Tičić, Brguljan 1, Radović 1, Vukčević 2, Milošević 2, Trbojević 1, Jokić 5, Racanović, Konatar.

Primorac: B. Krivokapić, Lučić, Marković 3, Gopčević 2, Brguljan, Đurović, Car, N. Popović 1, Fanfani, Paunović 2, M. Popović 2, Murišić, S. Krivokapić, Čučković.

Bonus video: