Vaterpolo reprezentacija otvorila novo poglavlje

Crnogorski vaterpolisti su otvorili novo poglavlje sa vjerom da će ono da bude mnogo uspješnije nego prethodni period i da će najzad da stignu i rezultati...
0 komentar(a)
Vaterpolo, Foto: Boris Pejović
Vaterpolo, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.11.2011. 18:13h

U tišini, bez prevelike pompe i očekivanja, jutros se u Budvi okupila vaterpolo reprezentacija.

Sa novim selektorom Rankom Perovićem, novajlijom Gavrilom Subotićem, te povratnikom Vladimirom Gojkovićem, crnogorski vaterpolisti su otvorili novo poglavlje sa vjerom da će ono da bude mnogo uspješnije nego prethodni period i da će najzad da stignu i rezultati...

"Prije svega, ovo prvo okupljanje ćemo da iskoristimo da se mi iz stručnog štaba upoznamo sa igračima. Odradili smo prvi lakši trening, imali sastanke kako bi igračima predočili plan priprema do Evropskog prvenstva koje je u januaru naredne godine", rekao je Perović za "Vijesti".

Plan je priprema da se „ajkule” za dvadesetak dana okupe još jednom nakratko, a da potom i uđu u završnu fazu pred turnir u Ajndhovenu koji počinje 16. janaura.

"Imaćemo okupljanje 5. i 6. decembra, iako će biti malo problema zbog klupskih obaveza. Pripreme za Evropsko prvenstvo počinju 23. decembra i tada nam ostaje da za kratko vrijeme dođemo do prave forme i da spremni dočekamo sva iskušenja koja nas čekaju u Holandiji, a biće ih sigurno mnogo. Učestvovaćemo na turniru u Grčkoj, planirali smo i da radimo sa Hrvatskom, ali je ta mogućnost otpala nakon što je postalo poznato da ćemo da budemo u istoj grupi na Evropskom prvenstvu", kazao je Perović, koji je krajem avgusta preuzeo kormilo nakon ostavke Petra Porobića.

Grupa na Evropskom prvenstvu nije mogla da bude jača - rivali su Hrvatska, aktuelni evropski prvak, Srbija, vicešampion svijeta, te Španija i cne beštije za „ajkule” iz Rima i Zagreba - Njemačka i Rumunija.

"Pričao sam nakon žrijeba sa predstavnicima drugih Saveza i nikom iz ove grupe nije bilo svejedno. Niko nije srećan što je nas dobio za protivnika. Svi nas respektuju, znaju da imamo kvalitet. Možda je dobro i što više nema prevelike euforije, dolazimo iz drugog reda favorita, a i igrači više od svega žele da se vrate u vrh, da dokažu da vrijede. Zato nam ostaje da uz dobar rad dođemo do prave igre, a siguran sam da imamo potencijal da napravimo uspjeh", istakao je Perović.

Subotić: Čast mi je što sam dio reprezentacije

Najmlađi član reprezentacije Gavril Subotić nije krio da je uzbuđen što ima priliku da sa svega 17 godina trenira sa igračima poput Nikole Janovića, Aleksandra Ivovića, Borisa Zlokovića, Predraga Jokića...

"Na poziv u reprezentaciju gledam kao na krunu mog dosadašnjeg rada, svakako da je veliki uspjeh za mene što se nalazim na širem spisku reprezentacije. Ujedno, imam privilegiju da treniram sa tako velikim igračima, koji su već godinama u samom vrhu svjetskog vaterpola. To mi je čast, a nadam se da ću svojim zalaganjem na treninzima da zadovoljim stručni štab i njihove kriterijume", rekao je ekstratalentovani Subotić.

Vjeruje da Crna Gora ima kvalitet da opet bude u vrhu evropskog i svjetskog vaterpola.

"Svakako da ima. Reprezentaciju ubrzo čeka Evropsko prvenstvo, potom i kvalifikacije za Olimpijske igre i bilo bi sjajno kad bi već na ta dva turnira napravili dobar rezultat. Svi vjerujemo u to", kazao je Subotić.

Bonus video: