Pobjeda Jadrana, poraz Budve

Jadran je večeras u Zagrebu savladao Medveščak 10:8 (3:3,1:3, 3:2, 3:0) i ostvario četvrtu pobjedu ove sezone.
0 komentar(a)
Jadran, Foto: Zoran Đurić
Jadran, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.11.2011. 19:46h

Vaterpolisti hercegnovskog Jadrana ostvarili su pobjedu, dok je Budva doživjela novi poraz u devetom kolu Triglav Jadranske lige.

U vrlo borbenoj utakmici Jadran je uspio da savlada Medvešćaka u Zagrebu i napravio još jedan odličan rezultat, pokazavši da ovogodišnji uspjesi nisu slučajnost. Pobjedom na Utrinama Novljani su izborili plasman među šest najboljih ekipa Triglav Jadranske lige i obezbijedili učešće u doigravanju regionalnog takmičenja. Utakmicu je, osim velike borbe ispred oba gola, obilježilo i dosta prekida, ali i odlično izdanje Jadranovog reprezentativnog golmana, čiji je nastup bio pod znakom pitanja zbog viroze, ali je Miloš Šćepanović, ne samo skočio u bazen već i zabilježio 12 odbrana.

“Utakmica borbena, sa velikim brojem isključenja i dosuđenih kontrafaulova sa izuzetno jakim duelima na dva metra ispred oba gola. U prvoj četvrtini smo krenuli dobro, držali ravnotežu, ali smo nekako popustili u drugoj i trećoj četvrtini, kada je Medvešćak uspio u nekoliko navrata da stekne prednost od dva gola razike (5:3, 6:4). Međutim, u posljednjoj četvrtini je naša ekipa opet pokazala ogromnu želju za dokazivanjem, što je i odlika cijele sezone, pa smo uspjeli ne samo da rezultatski stignemo Medvešćaka već i prestignemo”.

“Odigrali smo zaista dobro, možda nam je malo zakazala igra u napadu sa igračem više, ali su u tim situacijama i Zagrepčani bili vrlo čvrsti u odbrani. Sve u svemu, pobijedili smo i to sasvim zasluženo i ovim bodovima obezbijedili plasman među šest ekipa Jadranske lige, što nam je i bio cilj ove sezone. Predstoji nam još nekoliko utakmica sa malo lakšim protivnicima i onda se spremamo za doigravanje”, neposredno poslije utakmice je prokomentarisao najnoviji Jadranov uspjeh, sportski direktor ekipe sa Škvera Miloš Mračević.

Očekivan epilog u Budvi - crnogorski šampion nije ni bio blizu iznenađenja protiv evropskog kolosa Pro Reka, u utakmici 9. kola Triglav Jadranske lige. Iako su u Budvu doputovali sa samo 11 igrača i bez trenera Pina Porcija, kojeg je na klupi mijenjao legendarni 73-godišnji Eraldo Pico (15 titula sa Pro Rekom, sa Italijom osvajač olimpijskog zlata u Rimu 1960. godine), gosti su odigrali taman koliko im je trebalo da ostvare i devetu uzastopnu pobjedu.

Budvani su se dobro držali sve do sredine druge četvrtine i rezultata 4:5, ali je uslijedila serija Pro Reka, koji su do poluvremena stigli do vođstva od 9:4 i tada prelomili meč.

Budva je upisala šesti poraz...

Medvešćak – Jadran 8:10 ( 3:3, 3:1, 2:3, 0:3)

Zagreb - Bazen “Utrine”. Gledalaca: 600. Sudije: Brala i Franulović (Hrvatska). Igrač više: Medvešćak 9 (3), Jadran 14 (5).

Medvešćak: Selem (pet odbrana), Borić, Babić, Čule 1, Jakovac, Kučević, Martinić, Benić, Kolar 2, Geratović 2, Ćuk 2, Samodol 1, Lazić, Blažević.

Jadran: Šćepanović (12 odbrana), Sekulić 3, Brajović, Tešanović 1, Vidović, Latinović, Gojković 1, Premuš, Subotić 2, Beltrame 1, Tomašević 1, Kandić, Krizman 1.

Budva - Pro Reko 7:16 (2:3, 2:6, 3:4, 0:3)

Budva - Bazen: ,,Dragan Trifunović“. Gledalaca: 500. Sudije: Adžić i Ivanovski (obojica iz Crne Gore). Igrač više: Budva 9 (3), Pro Reko 9 (4). Peterci: Pro Reko 1 (1).

Budva: Lazović, Dončić, Đurđić, Danilović 2, Ljubanović, Tičić, Brguljan, Radović 1, Vukčević, Milošević 1, Trbojević, Jokić 2, Radunović, Konatar 1.

Pro Reko: Đenaro, Madaraš 1, Di Konstanco 1, Kašaš 2, Sukno 3, Braziliano, Perone 1, Pjetlović 5, Ivović 2, Molina 1, Prlainović.

Bonus video: