"Ajkule" protiv Hrvatske i Srbije

U grupi B još su Španija, Njemačka i Rumunija. Šampionat će se održati od 16. do 29. januara 2012. godine
0 komentar(a)
Vaterpolo, Foto: Luka Zeković
Vaterpolo, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.11.2011. 20:43h

Vaterpolisti Crne Goru nisu bili miljenici sreće na večerašnjem žrijebu za Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Holandiji od 16. do 29. januara 2012. godine na bazenu koji nosi ime legendarnog plivača Pitera Van den Hugebanda.

Žrijeb ja obavljen u Ajndhovenu,a odlučeno je da će “ajkule” igrati u B zajedno sa Hrvatskom, evropskim prvakom i bronzanim sa posljednje planetarnog šampionata, Srbijom, vicešampiopnom svijeta i bronzanom sa posljednjem kontinentalnog šampionata, Španijom, Njemačkom i Rumunijom.

"Šta reći kada vidite ovakav sastav grupe, ona sve kazuje sama za sebe. Mislim da smo dobili najtežu moguću kombinaciju. Grupa u kojoj su Hrvatska, Srbija te uvijek neugodni Španci, slobodno se može reći da je “atomska”, ali je to i izazov više za sve nas da pokažemo koliko vrijedimo", prva je reakcija selektora Crne Gore Ranka Perovića, koji je prisustvovao žrijebanju.

U grupi A su svjetski prvak Italija, olimpijski šampion Mađarska, Grčka, Turska, Makedonija i Holandija.

Prvoplasirana ekipa iz obje grupe poslije prve faze takmičenja izboriće direktan plasman polufinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirati igrati četvrtfinala.

Bonus video: