Bod zlata vrijedan

Jadran je uspio da napravi još jedan senzacionalan rezultat odigravši neriješeno sa Spartakom u Volgogradu.
53 pregleda 0 komentar(a)
Spartak_1, Foto: V. BELOJEVIĆ
Spartak_1, Foto: V. BELOJEVIĆ
Ažurirano: 10.11.2011. 12:35h

Jadran je uspio da napravi još jedan senzacionalan rezultat odigravši neriješeno sa Spartakom u Volgogradu. Tako se Novljani sa pobjedom iz prvog kola protiv Marseja već sada nameću kao najozbiljniji kandidat da u grupi D zauzmu drugo mjesto, jer je prva pozicija praktično rezervisana za Pro Reko, i tako izbore plasman među osam najboljih ekipa Evrope.

Na vrlo vrućem bazenu u Volgogradu utakmica je počela furiozno za ekipu sa Škvera, koja je brzo stekla prednost od 4:0 i pokazala da može da se nosi sa bilo kojom ekipom Evrope, pa čak i sa praktično cijelom reprezentacijom Rusije (12 igrača Spartaka su reprezentativci). Vođstvo u prvom dijelu meča Jadran je držao do pred sam kraj treće četvrtine, kada su domaći uspjeli prvi put da izjednače (7:7). Jadran je potom napravio mini seriju od 2:0 i na početku posljednje četvrtine poveo 9:7, a onda i 10:8, ali su Rusi na četiri i po minuta prije kraja prvo izjednačili na 10:10, a potom i poveli 11:10.

Tada je Jadran još jednom pokazao da, iako ima izuzetno mlad sastav, zna da se nosi i sa najtežim situacijama, pa su Novljani uspjeli tri minuta prije kraja da izjednače na 11:11. Do kraja meča obje ekipe su imale šansu da pobijede.

Uprkos iskustvu i kvalitetu Spartaka, ali i činjenici da je ekipa Jadrana putovala 17 sati do Volgograda i stigla u dva ujutro po lokalnom vremenu, poletarci Ivice Tucaka su potvrdili svoj ogromni igrački potencijal pruživši više od maksimuma, što im je i donijelo bod. Igrač utakmice je četvorostruki strijelac Danijel Premuš, nad kojim je uz to napravljeno sedam prekršaja za isključenje i dva peterca.

Spartak – Jadran 11:11 ( 3:4, 2:2, 2:3, 4:1)

Volgograd - Gradski bazen. Gledalaca: 800. Sudije: Špegel (Njemačka) i Sungu (Turska). Igrač više: Spartak 11 (3), Jadran 12 (8).

Spartak: Fedorov (šest odbrana), Finaev 1, Aksenov 1, Češev, Panfili, Višnjakov, Stratan 1, Irišičev 1, Balašov 1, Jurčik 4, Lisunov 1, Agarkov 1, Fedotov,

Jadran: Šćepanović (10 odbrana), Sekulić 1, Brajović, Tešanović 1, Vidović, Latinović, Krizman 2, Gojković, Premuš 4, Subotić 3, Beltrame, Tomašević, Kandić.

Bonus video: