Jadran sjutra gost ruskom Spartaku

"Idemo da probamo da igramo svoju igru i pružimo maksimum i u ovom meču", rekao je trener Jadrana Ivica Tucak
0 komentar(a)
Šćepanović, Foto: Savo PRELEVIĆ
Šćepanović, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 08.11.2011. 12:26h

U okviru drugog kola D grupe Evrolige Jadran gostuje ruskom Spartaku. Novljani na put u Volgograd idu na krilima odlične igre u posljednjem meču kada je pregažen Kopar i sa kapitalom od tri boda iz prve utakmice Evrolige, kada je sa skoro istom superiornošću potopljen Marsej.

Međutim, ruska ekipa je ipak malo kvalitetnija i od slovenačkog i od francuskog prvaka, tako da tim sa Škvera očekuje težak zadatak na jednom od najtežih bazena u Evropi.

"Spartak je ekipa koja je praktično nepromjenjena dugi niz godina i to je skoro cijela reprezentacija Rusije, nedostaje samo Garbuzov. Činjenica je da Rusija nije više neka velika vaterpolo sila, ali se nikako ne može potcjeniti ekipa koja ima 12 reprezentativaca jedne zemlje i pritom je domaćin na bazenu gdje je favorit i protiv mnogo jačih protivnika nego što smo mi", rekao je trener Jadrana Ivica Tucak.

"Prema tome, očekuje nas izuzetno teška utakmica u kojoj moramo da izbjegavamo igranje vaterpola sa dosta kontakta, jer su oni fizički superiorni u odnosu na nas. Ako u nekoj zonskoj igri budemo okretni i dobri u odbrani, onda mislim da imamo šansi", kazao je Tucak.

A u zonskoj odbrani, sa dosta kretanja, da bi se došlo do rezultata, neophodno je i da golman bude na visini zadatka. Upravo tu ekipa sa Škvera može da ima određenih problema, jer Miloš Šćepanović zbog prehlade nije igrao protiv Kopara, a nije ni trenirao prethodnih dana.

"Nadam se da će Miloš moći da igra, ali je njegov nastup još uvijek neizvjestan. Pritom, imamo i još dvije promjene u timu, jer u Volgogradu zbog kršenja klupske discipline neće nastupiti ni dvojica standardnih igrača Jovan Sarić i Bojan Baničević. Međutim, mi ćemo svakako da probamo da igramo svoju igru i pružimo maksimum i u ovom meču", istakao je Tucak.

Bonus video: